Anonim

Senran Kagura Shinovi Versus: Asuka's Shinobi Heart (morfarns nya Futomaki-recept)

I början av Tokyo ESP väntar Kagura på Yomi någonstans.
Är Tokyo ESP en fortsättning på Ga-Rei?

1
  • 6 Både Tokyo ESP och Ga-Rei manga skapades av Segawa Hajime. De finns antagligen samtidigt i samma värld. Inte ett bevisat svar, så lämnade det i kommentaren istället.

Kommentaren från josephting gjorde det mestadels rätt. Ga-Rei och Tokyo ESP är båda manga av Segawa Hajime (Ga-Rei: Zero delar också manusförfattaren Takayama Katsuhiko med Tokyo ESP-anime). Att visa Kagura och Yomi (och senare två andra karaktärer från Ga: Rei Zero) var sannolikt avsedd som en referens till Ga-Rei. Jag antar att det från en praktisk synpunkt skulle vara till för att varna människor som annars inte uppmärksammar sådana saker att de är av samma författare.

Men Ga-Rei och Tokyo ESP är ganska tydliga inte i samma universum. Det borde vara tillräckligt att mangaka aldrig har antytt något motsatt, men det finns också skäl till universum varför de inte kan vara det. Om det vore av uppenbara skäl skulle det nödvändigtvis hända före Ga-Rei: Zero. Men i Ga-Rei-universum var vanliga människor inte medvetna om alla de övernaturliga fenomenen. Faktum är att i början av det första avsnittet beställer de en mörkläggning i media enligt "Avsnitt 3B i formulär 12". Däremot är ESP-användare i Tokyo ESP allmänt kända för allmänheten långt före det första avsnittet (särskilt i kapitel 12). Dessutom passar händelserna i Tokyo ESP helt enkelt inte på Ga-Rei-tidslinjen, eftersom vi i huvudsak känner till karaktärernas fullständiga bakgrund och det finns inget som ser ut som vad som händer i Tokyo ESP, och inga ESP-användare dyker upp någonstans i Ga-Rei. Uteslutande av några större omkonkurrenser kan vi säkert säga att dessa inte är samma universum.

I mangan händer scenerna med karaktärer från Ga-Rei inte. Faktum är att mycket lite av det som hände i avsnitt 1 är alls i mangan. Vad som hände är i kapitel 22 och 23. Kagura och Yomi har inte dykt upp alls i mangan så långt jag har läst (kapitel 30). Serien är dock inte främmande för komos. Vi kommer säkert att se några av (spoilers) den här killen och sannolikt en hel del andra. Med detta i åtanke är Ga-Rei-comos inte särskilt felaktiga här, men de kommer inte att spela någon stor roll.

1
  • De två serierna sattes ihop i samma universum i Tokyo ESP x Ga-rei - Shadow Walker, som publicerades tidigare samma år som Tokyo ESP-anime sändes.

Eftersom vissa karaktärer dyker upp igen i Tokyo ESP som inte visas i Ga-Rei-Zero längre, antar jag att händelserna i Tokyo ESP inträffar före Ga-Rei-Zero. Men det här är bara vad jag tycker om att titta på Ga-Rei-Zero och det första avsnittet av Tokyo ESP.

1
  • 1 Om du skulle titta på resten av Tokyo ESP, skulle du upptäcka att det inte finns något som pekar på att Ga-Rei och Tokyo ESP äger rum i samma universum. (Inte för att jag rekommenderar att titta på resten av Tokyo ESP; det var inte vad jag skulle kalla förtrollande.)

Jag tror att det inte är släkt men gruppen i orange som kämpade mot teleporteringsflickan är helt klart exakt samma grupp som mördades i början av ga-rei

1
  • 1 kan du visa varför svaret är korrekt med korrekt citering och förklaring.