Anonim

Simple Man - Lynyrd Skynyrd - Lyrics HD

Vad är meningen bakom Kirinos bläckfiskplush? Har det någon betydelse i berättelsen, eller är det en symbolisk hänvisning till något? Eller tyckte författaren helt enkelt om designen så mycket att han bestämde sig för att inkludera den?

Jag är bara nyfiken på det, för även om det inte gavs mycket uppmärksamhet i anime så visade det sig i de flesta avsnitt.

1
  • Menar du det här? img02.deviantart.net/1c54/i/2010/313/c/7/…

Jag tror att bläckfiskplushen inte fanns i romanerna, så jag tror inte att den har stor betydelse. Det verkar vara något som lades till som ett visuellt ledmotiv för Kirino i anime, som hennes whale tofflor, som ofta användes för att identifiera Kirino i skott med fokus på fötterna. (Tydligen gillar hon havsdjur.) När du ser bläckfiskplushen, vet du att scenen äger rum i Kirinos rum, precis som när du ser de där whale tofflorna, du vet att dessa ben är Kirinos ben. Plushie används så här i öppningsanimationen också några gånger.

I universum beskriver romanen Kirinos rum så här:

Interiören skilde sig inte mycket från mitt [Kyousukes] rum, förutom med en mer rödaktig färg.

Den stora skillnaden är dock att den har ett skrivbord.

Det passar min bild av Kirino bra, inte att vara individualist, men ganska modern.

Det låter extremt tråkigt, och det är antagligen poängen Kirinos unika ägodelar är dolda i hennes otaku-garderob. Men eftersom så många scener av anime äger rum i hennes rum ville animatörerna förmodligen dekorera det lite, samtidigt som dekorationerna stämde överens med Kirinos karaktär. Många tonårsflickor har fyllda djur, så det är vettigt att Kirino skulle ha några, eftersom hon försöker framställa sig själv som normal utom bättre. Att ha dem låter henne hålla "att inte vara individualist" eftersom de hindrar att rummet ser onormalt tråkigt ut medan hon håller de farliga grejerna förseglade i otaku-garderoben.

När det gäller varför animatörerna valde den mycket specifika bläckfiskdesignen (eller de väldigt specifika snygga tofflorna), ville de förmodligen bara ha en unik design som passar den bild de byggde av Kirinos estetiska smak.

Bläckfisken har faktiskt gjort det till en figur av miku, så det måste betyda något.

ser? vissa tror att bläckfisken är kanzaki hiro, illustratören och designern av oreimo (inte författaren). han animerar också, så han kan ha animerat plyschen, men jag är inte säker på om han animerade oreimo - även om det ser riktigt nära hans stil ut.

0