Anonim

Magical Girl Transformations || Evig snö (för Amanda Porkorny)

I R-säsongen av den klassiska anime av Sailor Moon, Chibi-usa hade ett flashback-minne av sin överraskningsfödelsedagsfest i Crystal Tokyo på 30-talet, där Sailor Mercury, Sailor Mars, Sailor Jupiter och Sailor Venus var närvarande (Wiseman använde minnet av tidens tid under vilken hemligheten om överraskningen hölls från henne för att göra Chibi-usa till Black Lady). Chibi-usa hade också ett svagt minne av samma fyra sjömansoldater som flydde med henne medan Crystal Tokyo attackerades, men i detta minne är de fyra människorna mörkare silhuetter. Jag kan förstå att på grund av attackens trauma och oro för sin mamma kanske Chibi-usa inte kommer ihåg klart vem som hjälpte henne att fly. Efter dessa händelser reste hon till 1900-talet där hon träffade Sailors Moon, Mercury, Mars, Jupiter och Venus i sina soliderformer (liksom mötte dem i deras civila former).

Om Chibi-usa hade det klara minnet av födelsedagsfesten, varför kände hon inte genast igen samma fyra sjömansoldater när hon "träffade" dem på 1900-talet? Visade inte festscenen att de var hennes vänner och att hon kände till deras namn?

Är det här ett plothål?

(Mangan innehåller inte födelsedagsminnet, så jag letar efter svar angående en förklaring i universum för den klassiska anime-kanonen.)

4
  • Jag är ganska säker på att Pluto berättade för Chibi-usa att inte lita på någon av någon anledning även om de såg lika ut, men jag kommer ihåg detta från den ursprungliga dubben så att episoderna kan ha manipulerats med
  • @ Memor-X, det här låter lovande. Kan du ange ett avsnittnummer som jag kan kontrollera om den japanska versionen innehåller samma dialog?
  • hon litade inte ens på sina föräldrar trots att hon plötsligt visste vem de är
  • @Thomas Kan du ge ett avsnittnummer för Chibi-usa att veta att Mamoru och Usagi var hennes föräldrar och ändå inte litade på dem? Om jag minns rätt, i mangan visste hon från början att Sailor Moon var hennes mamma, medan King Endymion i den klassiska anime bara hade berättat för henne att Sailor Moon hjälpte människor tidigare utan att nämna att Sailor Moon var hennes tidigare form mamma Neo Queen Serenity, och Pluto nämnde det inte heller för henne. Jag tror att Chibi-usa inte fick reda på sina föräldrars tidigare identitet förrän efter en tid efter att Sailor Moon och Tuxedo Kamen fick reda på det.

Jag frågade en fan som inte är en del av denna SE-gemenskap denna fråga och hon svarade:

. . . du hittade öglor i anime. Hela saken i R där Chibi-Usa inte visste att Sailor Moon var hennes mamma, eller de fyra senshi var hennes vänner, samma som i framtiden var enligt min mening ett hemskt beslut på anime-skaparens sida. I mangan visste hon innan hon ens gick tillbaka till det förflutna att Sailor Moon / Usagi Tsukino och hennes mamma var en i samma sak. I anime allt hon vet är berättelser om en senshi som heter Sailor Moon tidigare som hennes pappa berättade för henne. Det faktum att det inre senshi i det förflutna och framtiden ser exakt ut, har samma namn, etc, är helt sidostegad av anime produktion. Gillar verkligen? Ska vi tro att hon är så dum att hon inte kunde sätta ihop dessa två saker? Men tyvärr, de försöker ändå.

Hennes tolkning är att Chibi-usa på 90-talets anime visste namnen på och utseendet på Sailors Mercury, Mars, Jupiter och Venus på 30-talet innan hon resade till 1900-talet, och att hon inte kände igen dem under förflutet är ett tomthål.