Anonim

Bleach: Shattered Blade - Momo Hinamori vs. Orihime Inoue

OK, så allt jag vet om vad hon är bra på:

  1. Använda kidou
  2. Att vara ett offer för skurken

Hon skyddas alltid och kan inte ta hand om sig själv. Det finns så många andra Shinigamis med bättre förmågor som kan ta hennes position och prestera bättre och vara användbara!

Finns det något jag saknar? Är hon inte övervärderad?

1
  • en vice kapten behöver inte ha Bankai för att få den rankningen eftersom Renji är vice kapten och varit en i några hundra år och han försökte inte ens få Bankai förrän Ichigo sparkade i rumpan. Jag antar att Aizen ville ha Mono som vice kapten för något innan han gick och det är förmodligen därför vi gjorde henne så beroende av honom (till den punkt där Momo vaknar efter Toshio att något måste vara fel med Aizen och att han behöver någon att rädda honom)

Från Wikias artikel om Gotei 13:

Löjtnanter fungerar som verkställande tjänstemän för deras division och tar hand om eller övervakar den dagliga verksamheten. Tillsammans med sina kaptener tilldelas de inte en enda grupp. De känner i allmänhet bara till Shikai i deras Zanpakutō men de är fortfarande de näst starkaste i sin division. I händelse av en divisions kaptenns död, avgång eller andra omständigheter som gör att han inte kan utföra sina uppgifter, fungerar löjtnanten som "ersättande kapten" tills en annan kan tilldelas.

Befogenheten att utse eller avskeda en löjtnant ligger enbart hos kaptenen för respektive division, ett privilegium som de beviljades med stöd av Central 46 Chambers. Kaptener förbehåller sig rätten att utse flera löjtnanter på en gång, även om detta sällan görs på grund av att det både anses vara mycket oortodoxt och kraftigt misshandlat av Central 46 Chambers.

Därför är det inte nödvändigt för en löjtnant att ha en bankai. Det behövs inte ens att truppens näst starkaste person ska vara den kvarvarande eftersom det är helt upp till kaptenen att tilldela positionen, även om positionen är vanligtvis ges till den näst starkaste personen i truppen.

En viktig faktor i att Aizen beslutar att utse henne till löjtnant har att göra med det faktum att hon var kär i honom, vilket gjorde det lätt för honom att manipulera henne.

Från Wikias artikel om Momo Hinamori:

Trots att de normalt är snälla, kan hennes sällsynta ilska uppträda ganska hotfull, till exempel hennes ilska mot kapten Gin Ichimaru när hon skyllde honom för att ha dödat Aizen. Samtidigt som han tjänar som löjtnant respekterar och beundrar Momo Aizen. Hon avgudar honom till den punkt där ett brev från Aizen leder henne till att attackera Hitsugaya, hennes barndomsvän, och även efter att ha blivit knivhuggen av Aizen, ber hon Hitsugaya rädda honom, och förklarar att Aizen manipulerades.När Aizen leder en attack mot den falska Karakura-staden, hjälper Momo till att försvara staden från Aizen och hans styrkor, men hon hänvisar fortfarande till honom som "kapten Aizen".

Aizen själv säger:

När hon återförenas med Aizen, han förråder henne, sticker henne genom bröstet, och hon dör nästan.

Aizenens resonemang bakom att nästan döda Momo är att han byggde henne för att inte kunna leva utan honom, han har gjort henne en tjänst genom att döda henne

Trots att hon kanske är svag har hon stridskunskaper. Du kan läsa om hennes krafter och förmågor här.

I slutändan kan vi säga att hennes utnämning till positionen som vice kapten / löjtnant har mer att göra med att hon är till nytta för Aizen än på grund av hennes stridighet.