Anonim

Sugarland TV: Jennifer & Kristian berättar historien om \ "LOVE \" -flaggan

Avsnitt 20 av Re: Skapare har något underbart: verklig fanart av Altair från Pixiv visas i showvärlden som fanart av Altair på "Piclive". Till exempel den här skärmkåpan ...

... skildrar denna bit fanart som laddades upp till pixiv tillbaka i maj av artisten Mochizuki Kei ( ).

Några sekunder före visas ett antal andra bitar av fanart:

Dessa är också faktiska fanartiklar från Pixiv (t.ex. # 6 av itsia, # 9 av TOH, etc).

(Observera att medan alla länkade bilder är SFW, innehåller Pixiv själv massor av NSFW-innehåll.)


Min fråga: hur kom dessa bitar av fanart att integreras i anime? Var de "planterade" i förväg (dvs hade konstnärerna en tidigare överenskommelse med producenterna för att rita och släppa denna konst tidigare i väntan på avsnitt 20)? Eller ritades denna konst "organiskt", där konstnärerna först senare kontaktades för att använda den i anime?

1
  • Jag tvivlar på att de planterades, den här killen (pixiv.net/member_illust.php?id=10772&type=all) har knappt 56 konstverk släppt på pixiv, och hälften av dem är landskap, men han är den som gjorde # 13. Jag säger inte att han är dålig eller något, jag säger bara att ur ett företags perspektiv är han inte den typ av risk du skulle ta.

Jag hittade precis en intervju med Tomoyuki Arima, en medlem av art direction-teamet på showen på Pixivision.

Relevant del:

"- Förresten hörde jag att några illustrationer som visas på Piclive faktiskt publicerades på pixiv. Är det sant?

Arima: det är sant. Vi beställde bilderna för att lägga till dem i Piclive. Jag vet inte mycket om dessa uppdrag, men originalillustratörerna fick lägga ut sitt arbete på pixiv, jag tror "

Så för att svara på den faktiska frågan: Bilderna planterades inte och de kontaktade inte heller ägarna av befintliga konstverk. De bad helt enkelt ett gäng pixiv-artister att skapa lite konstverk för dem som de kunde sätta i anime för att ge Piclive en mer realistisk Pixiv-känsla, och artisterna fick ladda upp dessa till sin egen Pixiv.