Anonim

Du öppnar försiktigt dörren

I Koe no Katachi använder Shouko Nishimiya hörapparater. Hon är döv, så kan hon faktiskt höra något eller inte? Jag har läst mangan men såg inte filmen, så jag har inte sett någon aning om varför hon använder hörapparater. För vilka syften använde hon först hörapparater?

Jag tror att det aldrig nämns exakt, men den enda anledningen till att hon använder hörapparater kan vara att hon kan höra några ljud, men hennes hörsel är tillräckligt dålig för att anses vara kliniskt döv.

Vi kan faktiskt se henne flera gånger i mangan reagera på höga skrik och ljud.

Det finns också några sidor i kapitel 51 som visar pratbubblor ur hennes synvinkel (en av dessa sidor nedan), så detta kan också bevisa att hon inte är helt döv.

3
  • Jag läste den indonesiska versionen (licensierad) och jag har aldrig sett bubbletalen ser ut så här (i min version såg översättningen inte ut så här, fin grammatik, men den här ser ful ut)
  • 2 @Gagantous Sidan ovan är från Crunchyroll-versionen, men den officiella engelska versionen av Kodansha ser ganska lika ut. I den japanska originalversionen raderas texten på samma sätt, du kan kolla in den råa här
  • du har rätt, jag kunde se lite vitt vad som helst, på båda sidor av texten inuti bublen

Shouko använder hörapparater eftersom hon är döv. De är avsedda att hjälpa alla med hörselnedsättning av specifika slag så att de bättre kan identifiera ljud.

Om du letar efter en ledtråd i det första kapitlet i hennes introduktion berättar hon helt klart för klassrummet att hon är döv.

Bild från kapitel 1 i Koe no Katachi, tillgänglig gratis från Crunchyroll.

4
  • Jag glömde den här ... hon visste verkligen att hon var döv
  • Tja, anledningen till att hon säger direkt från fladdermusen att hon inte kan höra kan bero på att hon kanske har lärt sig genom åren att det bara är lättare på det här sättet för alla jämfört med att säga "Jag har svår hörselnedsättning" eller "Jag är nästan helt döv. " || Jag tror inte att för någon som är helt döva kan hörapparaterna ha någon form av hjälp. || Men i själva verket klargörs inte Shoukos nivå av dövhet någonstans och samhället är splittrat angående det.
  • 5 @Gorzius: Efter att ha arbetat i ett tillgänglighetscenter på college kan jag säga att hörapparater åtminstone hjälper något. Fraseringen kommer inte att vara så tydlig som en icke-döv person, men det kommer att vara något förståeligt. Det är därför i din bild nedan du kan för det mesta förstå vad som sägs, men det är varken grammatiskt korrekt eller fonetiskt korrekt (det är sluddigt i delar och ojämnt). Detta förklarar också varför hennes tal liknar; det var så hon hade hört sig själv prata. Nej, mangan går inte in i vilken grad av dövhet hon har, men vi kan dra slutsatsen.
  • @Makoto ser jag. Jag har tittat omkring i minst 15 minuter och tittat omkring om fullständig dövhet och hörapparater men har inte hittat det här. Omvärdera sidan nedan med den information du just lämnat antar jag att mangakas avsikt var att få människor att känna svårigheterna med dövhet till viss del.

Jag är en hörapparatförsäljare! Shoko har någon grad av hörsel någonstans. Hon använder metoden "universell kommunikation" som i allmänhet handlar om att få ut den och göra dig själv förstådd. Vissa försöker bara hörapparater, andra försöker bara teckenspråk och vissa använder båda. Visuella ledtrådar och hörsignaler tillsammans är tydligt nog för vissa stunder av kort tal för Shoko där hon inte behöver skriva eller skriva.

Med detta sagt, när Shouya slår ut sina hörapparater och hon blöder på höger sida, antyds det att han perforerar trumhinnan eller orsakar annan strukturell skada. En perforerad trumhinna är kontraindicerad i vissa länder med hörapparater, varför hon måste bära en mono vänster hörapparat under resten av tiden.

Hon kan ha viss grad av hörsel, särskilt om hon kan höra vissa höga ljud som visas i både anime och manga. Uttrycket "döva" kan användas som ett paraplybegrepp för alla personer med hörselnedsättning, oavsett om det är milt, måttligt, svårt eller djupt. Själv har jag måttlig hörselnedsättning och bär hörapparater, och de hjälper mig att höra nästan lika bra som en person med normal hörsel. De flesta människor med mild eller måttlig hörselnedsättning föredrar att kallas "hörselskadade" istället för "döva" för att förhindra förvirring för personer som inte är helt utbildade i ämnet. Shouko har sannolikt allvarlig hörselnedsättning på grund av att hon svarar på vissa höga ljud som jag nämnde tidigare.

Jag har själv hörapparater så jag kan noga förstå, antar jag?

Hennes tillstånd att höra måste fortfarande låta henne höra några ljud, särskilt högre ljud. Av personlig erfarenhet kan hörapparaten hjälpa dig att höra ljud som du normalt inte kan höra, vilket gör det mycket tydligare och lugnare. Hennes hörsel anses vara ganska svår, eftersom hon använder teckenspråk för att kommunicera ganska ofta under hela filmen.

Hennes hörapparater kommer verkligen att hjälpa henne, de skulle få henne att känna sig tröstad, eftersom de tillåter henne att höra i viss utsträckning och hon har något att lita på för att hjälpa henne att höra snarare än att ha något att hjälpa henne. Hon vinkar också med höga ljud, för att lyssna på en smäll eller ett allmänt högt ljud är som att lyssna på det x10 högre genom en tydlig mikrofon och sedan höra det reflekterade ljudet genom ett par hörlurar och ibland skulle ljudet inte ens vara så högt , men det har samma effekt (inte en fantastisk upplevelse).

Hur som helst, ja, hon har svår hörselnedsättning och gillar att få stöd av hörapparater.