Anonim

Pastor Claudio Duarte, SER FELIZ OU TER RAZÃO // NOVÍSSIMA, Cláudio Duarte 2020, pr. Cláudio Duarte

I kapitel 507 möter Straw Hat-besättningen Rayleigh för första gången. Det var då som Robin frågade om Roger kunde förstå det forntida språket som användes på poneglyferna, för på Skypiea hade hon stött på en poneglyph med en passage skriven på den, antagligen signerad av Roger. Ändå sa Rayleigh att de bara var pirater och att Roger inte kunde matcha intellektet hos Ohara. Så vem skrev i slutändan till slut?

Jag har kommit hit och kommer att leda denna passage till slutet. - Pirate Gol D. Roger

5
  • Jag är ledsen men det här är ingen fråga, för Rayleigh säger att de bara var pirater, de hade ingen från Ohara. Kommer du ihåg, i Fishman Arc (inte Arlong) att Sea Kings berättade för varandra att Luffy liknar en annan pirat som kunde höra dem ?? Det här är exakt samma situation, han kunde "höra" språket och skriva något på grund av denna hörsel. Jag tror att detta kommer att förklaras ytterligare i framtida bågar.
  • @pap Så ditt svar skulle vara att Roger skrev det själv? Även om detta inte förklarar hur han kunde skriva det korrekt men. Föreställ dig att om du skulle kunna höra någon tala japanska, skulle du kunna skriva ner det som sägs korrekt utan att ha lärt dig språket?
  • Det betyder att du inte förstår vad jag skrev. Först och främst är det skönlitteratur, inte verklighet, blandar inte dem, det är inte som att lära sig ett annat språk. Låt mig förklara dig lite mer, vad som hände med Rogers var att när han rörde vid eller inte kunde han inte kunna förstå språket utan att höra något som vi ännu inte vet, och därmed kunde han höra vad han ville att skriva ned. När han passerade från Fishman Island och hörde Sea Kings var det ungefär detsamma, han kunde förstå deras språk och så vitt vi vet var det bara specifika fiskare som kunde kommunicera med Sea Kings.
  • @pap Jag förstår att han kanske kan höra och förstå språket, men gör det att du kan skriva i det att höra och förstå ett språk?
  • Jag är inte 100% säker på att detta hände, men jag tror att vi kommer att få reda på det inom en snar framtid!

Det verkar som vi äntligen vet. Oda avslöjade i kapitel 818 att ...

... det var troligtvis Lord Kouzuki Oden som skrev ner det avsnittet. Poneglyphen skapades av Kouzuki-klanen och det bekräftades att Lord Oden kunde läsa språket och skriva på stenarna.


Senare avslöjades att han själv hade rest med den tidigare Piratkungen, Roger. Så chansen är att han reste tillsammans med Roger till Skypiea och skrev det ytterligare stycket.

0

Detta bekräftas äntligen på den sista sidan i kapitel 966

Kozuki Oden är den som läser poneglyfen och skriver en anteckning på klockan

Precis som Luffy är dum och inte kan förstå Poneglyphs hade Roger inte varit bra men han hade kanske en nakama som Robin, förmodligen från Ohara, som kanske inte bara kan läsa Poneglyphs utan också kan behärska Poneglyph skriver. Att se Rayleigh nämna om Ohara-tragedin får mig att tro att Nakama från Ohara troligen var skild från andra efter Roger och med slutet av Ohara skulle Rayleigh ha insett att han till och med förlorade en annan Nakama eller kanske Rayleigh bara har känt Robin (jag kan inte förklara med säkerhet). Den saken om att Rayleigh säger "förmåga att höra" är för oförklarlig och inte tillräcklig för att kunna dra några slutsatser, men jag antar att Oda förmodligen förbereder sig för en ny förmåga för framtiden som han gjorde med Haki. Den där saken om Förmåga att höra liknar vad Zoro hade upplevt under Alabasta-bågen när han kämpade mot Mr. 1. Han kunde känna / höra stål, sten, löv etc. Men jag kan fortfarande inte relatera det till den här Rayleigh föreslagna Höra Abiltiy teori. Så jag antar att det skulle ha varit en vetenskaplig Roger Nakamas arbete som Robin.

1
  • 3 "Förmåga att höra" avser inte att Zoro lyssnar på stenar, löv. Det hänvisar till hans haki-uppvaknande. Detta hänvisar till att Luffy kan lyssna på havskungar i Fishman Island-bågen. Och havskungar nämner också att detta är den andra människan som kan förstå dem.