Anonim

Chanten för att kalla Satan

I Shin Megami Tensei: Persona 2 - Oskyldig synd när du går till Kuzunoha Detective Agency beskrivs både Tamaki Uchida och Daisuke Todoroki som "Devil Summoners".

När Yukino Mayuzumi går med i festen och du besöker detektivbyrån kommenterar hon att Tamaki kommer från Shin Megami Tensei: Persona 1 eftersom både hon och Tadashi Satomi är utexaminerade från St. Hermelin (även om jag inte kommer ihåg dem helt) men jag kommer inte ihåg att någon utanför de 10 personanvändarna har fått någon förmåga under incidenten.

Så vad är Devil Summoning? är detta på något sätt kopplat till Personas?

1
  • Du får mig att vilja fortsätta spela det här spelet.

Persona är en del av Megami Tensei-serien. Huvudserien är Shin Megami Tensei. Häftklamrar i huvudserien är demonuppringningen, demonförhandling, demonfusion, konflikten mellan lag och kaos, demonapokalyps, hög svårighet och många andra saker.

Tamaki Uchida är från Shin Megami Tensei if ..., vilket är en sidahistoria till de viktigaste Shin Megami Tensei-spelen (det är också ett huvudspel). Det äger rum i en tidslinje där händelserna i SMT 1 undviks, där demoninvasionen bekämpades av Devil Summoners (som existerar tack vare Devil Summoner på PS2), Japan blev aldrig nuked och initiativtagarna till händelserna i 1 arresteras / dödas (prologen i SMT 1 händer dock fortfarande).

Om ... skickas Tamakis skola in i utkanten, eller demonriket, och hon måste samarbeta med en klasskamrat för att komma ut (vem hon väljer bestämmer slutet).

Stephen, skaparen av Demon Summoning-programmet från SMT 1 och 2 (och 4 / Apocalypse), skickade programmet till Tamakis skola. Det är så hon får förmågan att kalla demoner.

Persona äger rum i Devil Summoner / Persona / if ... / Catherine-tidslinjen. År 208X, under händelserna i SMT 2, beslutar en man vid namn Raidou Kuzunoha den 40: e att livet i Tokyo Millennium suger så att han reser tillbaka i tiden till Taisho-eran i Japan för att förhindra att nukéerna någonsin startar 199X (tidigt nittiotalet).

Raidou Kuzunoha den 14: e (Inte ett riktigt namn, bara en titel) är en japansk gymnasieelever och nästa i rad för att bli den nya Raidou Kuzunoha, de val han gör i Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs King Abaddon (PS2) bestämmer tillståndet av världen (lag / neutral / kaos). Siding with Law gör vad Raidou Kuzunoha den 40: e gjorde meningslöst eftersom det får tidslinjen att upprepas och händelserna i SMT 1 undviks inte. Siding with Chaos leder till SMT 3: Nocturne (och kanske 4 och Strange Journey). Och slutligen leder Raidou den 14: e Neutral in i Devil Summoner / Persona / if ... / Catherine-tidslinjen.

1
  • 3 Vad jag förstår av frågan är att frågaren frågar om termen "Devil Summoner" i Persona-universum och om det är relaterat till Persona-användare, inte om Persona-serien.