Anonim

Joe Rogans $ 100 miljoner-erbjudande (NO YOUTUBE) = Kryptofritt tal CATALYST! Bitcoin Mining på 52%.

Vilka är de viktigaste webbplatserna och forumen där fans utbyter information om var online för att köpa anime / manga samlarobjekt från Japan (såsom handel erbjudanden / förfrågningar, aktuella auktioner, rekommenderade onlinebutiker, önskelistor)? I synnerhet för att jaga / meddela om chanser att skaffa varor som inte är utskrivna, till exempel för serier som redan har avslutats.

När jag köpte samlingar av anime / manga tillverkade i Japan för ungefär 15 år sedan, var många fans på e-postlistor (baserat på ämnen som shoujo-anime eller specifika serier) där medlemmar då och då skulle lägga ut länkar till handel webbplatser och eBay-auktioner av intresse, eller dela om de hade hittat en pålitlig butik eller proxy-köp / budgivningstjänst, men jag tror att denna typ av ML inte är så populär idag.Var är Go To-platsen för de flesta fans att dela information om anime / manga-varor som för närvarande är till salu? Jag stötte på http://myfigurecollection.net/ men jag har ingen aning om huruvida detta är en huvudsida för denna typ av interaktion eller om det finns mer populära.

1
  • myfigurecollection.net är verkligen en av de stora sajterna för den här typen av saker, men inte den enda (se även t.ex. figinstock.com). Men jag misstänker att du kan hitta lite diskussion om varor på de flesta stora anime-fora.

Medan forum fortfarande är bra ställen att hitta sådana konversationer, är e-postlistor lite gamla i dagens tid. Personligen tycker jag att MyAnimeList (MAL) är ett av de bästa forumen att surfa på.

Dessutom finns det i stort sett tre kategorier av platser som anime-fans tycker om när man diskuterar nya varor att köpa (såväl som att köpa det). De är som följer:

  1. Lokala butiker - Beviljas, de flesta har inte lyxen att bo i Japan för att dra nytta av dessa resurser. Men om du gör det är det bästa stället att hitta något anime relaterat i Japan Akihabara. Av de många jag har besökt är min personliga favorit Akiba Culture Zone. Deras webbplats är inte på engelska, men den finns här. Här är också en bild av insidan:

  1. Konvent och evenemang - Det näst bästa stället att hitta varor är vid evenemang som är specifikt för anime / manga du försöker hitta varor för. I Amerika är vanliga händelser som detta saker som Comic-Con. Du bör granska dina lokala listor för att se om något i närheten av din plats intresserar dig.

  2. Onlinebutiker - Det här är den vanligaste platsen för anime-varor att köpa och sälja. Här är en lista över de bästa anime-butikerna online, med beskrivningar:

    • Right Stuf - En av de bästa platserna om du vill köpa faktiska DVD / BluRay-kopior av anime eller tryckta kopior av manga. Det är inte alltid den billigaste resursen, men den har ofta det bredaste urvalet. Dessutom kan du få enorma besparingar (som 50-90% rabatt) om du köper rätt och vet vad du ska leta efter.
    • AmiAmi - Detta är en (om inte den bästa, men det är subjektiv) resurs för i princip alla varor relaterade till anime, från affischer och väggkonst till nyckelringar och figurer.
    • Tokyo Otaku Mode - En utmärkt plats för nybörjare. Ibland är det ganska skrämmande att surfa på andra webbplatser, men jag rekommenderar Tokyo Otaku Mode för nybörjare, eftersom det har ett relativt brett urval av välkända anime / mangas och inte är för dyrt. Jag tror dock att andra webbplatser kommer att erbjuda bättre erbjudanden och bredare val, men du kanske måste gräva.
    • Mandarake - Mandarake är ett av de mest kända otaku-centren i Akihabara. Jag rekommenderar inte detta för nybörjare, men du kan hitta bra erbjudanden här (liksom bra rip-offs).
    • Crunchyroll Store - Jag antar att de flesta användare av den här webbplatsen vet vad Crunchyroll är, men för dem som inte gör det är det en bra webbplats för manga och anime-streaming. Deras butik har ibland bra erbjudanden, men du kan nästan hitta alltid alla varor i Crunchyroll Store på de andra onlinebutikerna som listas här. Ibland är det lättare att läsa för nybörjare, eftersom webbplatsen är helt på engelska.
    • JBox - En annan fantastisk webbplats som är mer känd för sina nyhetsartiklar runt huset. Om du letar efter merchandise för vuxna kan du prova deras 18-åriga motsvarighet, J-List.
    • akadot - Mer för manga endast på japanska, men bra om du talar japanska.
    • Hobby Link Japan (HLJ) - Bra om du gillar att samla in figurer eller om du gillar modeller (särskilt mecha).
    • Yesasia - Perfekt för mer seriösa samlare, och de säljer också kinesiska och koreanska varor. Du kan använda den här webbplatsen för att hitta svårare att få varor, men det tenderar att bli lite dyrare.
    • Amazon - Lite generiskt, men utmärkta priser om du kan hitta vad du vill (lycka till).
    • Ebay - När du är osäker finns det alltid en chans att någon säljer din önskade artikel som används på Ebay, men liknar Amazon är den lite generisk och har ett mindre urval. Var inte rädd för att gräva, du kan hitta några diamanter i grovet!
4
  • 5 Det här svaret är en bra lista över resurser, men frågan är inte att fråga om det, snarare någonstans / sätt där detta skulle diskuteras / utbytas.
  • @Matt "Var är Go To-platsen för de flesta fans att dela information om anime / manga-varor som för närvarande är till salu?" Jag redigerade första stycket för att besvara frågan mer, men OP: s fråga här frågar om platser att gå för att dela information om varor som för närvarande är till salu. Alla dessa webbplatser relaterar till den frågan, liksom lokala butiker i Japan och enskilda evenemang som Comic-Con. Se den senaste redigeringen.
  • Tack för att du har tagit ett tag på det här. Min huvudsakliga fråga är ”huvud webbplatser och forum där fans utbyter information om var man kan köpa online"samlarobjekt. På de gamla ML: erna gav fans head-ups som" Jag beskär min samling så jag säljer __ "eller" Såg precis __ till salu på Mandarake, ta tag i den nu om du har letat efter den " eller "Jag har haft en fantastisk upplevelse med dessa butiker" eller "Min handelslista är här" eller "Jag har ___ på auktion just nu." Detta svar ger ett forum; jag tittade på MAL men hittade inte en tråd om råd om var du kan köpa japanska samlarobjekt. Var är det området på forumet?
  • Onlinebutiker är inte platser där fans utbyter information om var de ska handla, så vitt jag känner till (eller hänvisa mig till sådana trådar om du känner till några). Jag bor i Japan och har handlat på Mandarake, Nakano Broadway, Akihabara, Animate, etc. men fans byter inte information i japanska butiker - de handlar väldigt tyst. Fans delar information vid nackdelar / evenemang, vilket kan svara på den sekundära frågan ”Var är Go To-platsen för de flesta fans att dela information. . . ? "men jag tror att för att den ska svara på huvudfrågan, säger du att du går till platsen är nackdelar hellre än någon webbplats eller forum?