Anonim

Rätning av hår och biverkningar || skadar hårrätning håret? rätande hår

Inom den accelererade världen, när någon skadas eller skadas (till och med allvarligt), återhämtar de sig helt efter att ha lämnat och återvänt till det accelererade riket. (Om du dödas kommer du också tillbaka normalt.)

Till exempel:

  • Taku skär av Haruyukis arm. (ep 5)
  • Nikos vänstra arm rippas av när Yellow Radios minioner rivs isär hennes fästning. (ep 11)

Båda dessa skador (en förlust av en hel lem) är allvarliga skador som inte kan återställas i strid. * Men när de lämnar och åter går in i den accelererade världen, återhämtar de sig helt.

* Spärrar Chiyuris tidsförflyttningsförmåga.


Men det finns åtminstone två tillfällen när skador inte vänds när de åter kommer in i den accelererade världen:

  • Kuroyukihime amputerar Fuukos ben - därav rullstolen. (beskrivs i ep 16)
  • Noumi stjäl Haruyukis vingar. (ep 15)

Så vad avgör om skadan är läkt?

Dessutom, hur spelar Chiyuris tidsförändringsförmåga in i detta?

Det verkar inte vara någon form av "regel", utan aspekt av specifika starkare förmågor / avatarer:

  • det sägs uttryckligen att Black Lotus-avataren orsakar permanenta skador med sina blad
  • "stjäla" förmåga skulle inte vara mycket av en stjäl utan permanent aspekt av det

Jag tror inte att det undersöktes (åtminstone i anime) om det finns sätt att medvetet uppnå det (från att nivellera upp skulle vara logiskt) eller som andra aspekter av avatarer har vissa människor bara det.

2
  • 1 Kan du citera där det uttryckligen sägs att Kuroyukihime orsakar permanent skada med per blad? Dessutom skär hon upp en hel del avatarer i showen. Absolut inte Allt av dessa kan vara permanenta nej? Det skulle innebära att varje död hon får är permanent.
  • Jag har ingen anime till hands för att försöka slå upp exakta citat. När jag tittar på nätet ser jag att vanligt förekommande uttryck är i linje med "delar avskurna från avatar genom att hon stannar utanför" så troligtvis gäller det inte att döda. Det antogs åtminstone starkt att Sky Raker bad henne skära av hennes avatars ben eftersom det var bara [tillgängligt] sätt att göra det permanent.

Dusk Taker (Nuomi) förmåga Demonic Commander kan inte betraktas som en förmåga som hanterar någon form av "permanent skada" utan mer som "förmågaöverföring" eller "förmåga att ta", av den anledningen hanterar Demonic Commander ingen skada, och medan mitt minne om anime är dimmigt, är jag ganska säker på att HP-baren av Silver Crow (Haruyuki) inte minskade och det lämnade Haruyuki förbryllad först när Nuomi använde en sådan förmåga. Det kunde inte klassificeras som skada, därför är det inte läkt, men återställt med Lime Bell (Chiyuri) förmåga Citron Call som vänder om status för avatar / objekt.

Om Sky Rakker (Fuuko) ben är det inte förrän senare i historien att detta förklaras, så detta anses vara spoiler från Light Novel (såvida inte anime bestämmer sig för att inte följa historien, detta är vad som händer):

Black Lotus (Kuroyukihime) använde inte en normal förmåga utan det inkarnerade systemet för att skära benen på Sky Rakker. Detta ger en överskrivning av Fuuko-avataren att när hon dyker upp i Territory Battles eller det obegränsade fältet är hennes ben inte närvarande. Detta blir tydligare när de försöker använda Citron Call för att återställa Sky Rakker-benen men det fungerar inte eftersom överskrivningen av det inkarnerade systemet är starkare än någon förmåga.

Det verkar som om Haruyukis vingar fungerar nästan som ett objekt, som liknar Gale Thruster, men inte kan handlas. Noumis speciella drag gjorde det möjligt för honom att överföra denna artikel till sig själv. Det noteras i showen att Fuukos ben nu är artificiella i den verkliga världen, vilket antyder att Kuroyukihime fysiskt amputerade dem i den verkliga världen.