Anonim

Bakom kulisserna: TNS East & TNS West - The Next Step

Fyllmedel är givet i de flesta långa anime. Om anime är baserad på en manga, vem skriver tomten för fyllmedel?

Vem bestämmer handlingen för en fyllningssäsong, så att den till exempel inte strider mot mangas ursprungliga berättelse?

2
  • 7 Bara en anteckning, det fanns (många) fall där påfyllningsplanen gjorde konflikt med kanonen.
  • 5 Med kvaliteten på de flesta fillerepisoder är det samma killar som skriver tomterna för hentai.

Specialiserade eller erfarna författare och de ursprungliga mangaförfattarna kan alla arbeta mangan till en plot för ett avsnitt, men varför betala dem för att skriva en ny scen där inget intressant händer.

I allmänhet är "fyllmedel" tillverkat av billiga författare. Som nämnts i kommentarerna är det ofta konflikter eftersom fyllnadsförfattarna får mindre betalt och därför lägger mindre ansträngning på bakgrundsarbete. Till skillnad från huvudförfattare förses inte alltid författare med referensmaterial för saker att inkludera eller undvika.

I grund och botten, om det är irrelevant för säsongens berättelse, inte har någon effekt på karaktärsutveckling, har du någon som arbetar för mindre skriv det. Även om fyllningsscenar utan dialog och ingen interaktion, som någon som tar en händelsefull promenad längs en rak väg, inte kräver något manus alls.

När det gäller vem som bestämmer, den som bestämmer sig för huvudplottet kommer troligen att se påfyllnads storyboard innan den blir manus.

1
  • 11 Har du några källor för din information? Detta verkar vara ett bra svar men kan definitivt dra nytta av pålitliga källor.

Enligt TV Tropes-sidan om fyllmedel:

De är extremt vanliga i Anime, där många program har 26 eller fler avsnitt per säsong. Producenterna måste använda fyllmedel bara för att möta avtalsenliga krav. Filler är vanligtvis något helt originellt för anime, men inte alltid; många manga - särskilt veckomanga - använder fyllmedel lika hänsynslöst på grund av de extrema tidsfristerna. Ibland skapas hela fillerbågar, oftast för att serien Overtook the Manga.

Det är svårt att hitta information om vem som skriver fyllbågarna, men filmer, som i princip liknar fyllbågarna genom att de inte interagerar med huvudhistorien, skrivs vanligtvis av samma författare som showen. Bleachs filmer är till exempel skrivna av Masashi Sogo, samma som showen. Eftersom det finns anime-författare som är skilda från mangaförfattarna kan de lägga till historien utan att störa mangaförfattarens arbete.

Det faktum att fyllmedel ibland används för att möta avtalsenliga krav gör det mer troligt att fyllmedel praktiskt taget alltid kommer att skrivas av författaren av den kanoniska anime, åtminstone i dessa fall.

0