Anonim

Gemma Bovery | UK Trailer - på bio 21 augusti

Något jag märkte när jag tittade på en hel del populär anime baserad på Light Novels som fokuserar på livsskiva mest (Oregairu, Haruhi Suzumiya, Oreimo, etc.) är att de aldrig uppgav var i Japan historien faktiskt äger rum. I många fall noterade jag att dessa inställningar tenderar att vara en avskräckt liten till medelstor stad med en skola, och ändå vid andra tillfällen, trots denna tvetydighet, besöker karaktärerna en identifierbar lokal, som Oreimo med Akihabara-distriktet, som verkar antyda att serien händer runt Tokyo. Jag kan förstå om anime-anpassningen inte skulle bry sig om att nämna inställningen, men berörs detta någonsin i den ursprungliga Light Novel-källan eller har det alltid varit ett slags fall av "Springfield" -troppen i spel? Är det möjligt att det finns någon form av allmänt antagande från den japanska befolkningen att alla serier händer i Tokyo eller något?

De Haruhi Suzumiya serien spelas huvudsakligen i Nishinomiya, Japan.

De Oreimo serien spelas huvudsakligen i Chiba, Japan.

Det är ganska uppenbart av nämnderna i Oregairu serieroman och olika episoder som seriens huvudsakliga miljö är baserad i Chiba, Japan också.

Varje författare har sin egen anledning att uttryckligen ange, utesluta eller dölja huvudinställningen (precis som författarna till Simpsons). Det finns ingen bestämd regel i litteraturen om huruvida huvudinställningen måste uttryckligen anges, särskilt om det är fiktion. Många skönlitterära författare gillar att basera sin berättelse på bekanta inställningar, så att den lättare är relaterad till läsare (den japanska publiken är de främsta läsarna) eller ger författaren en lättare tid när de bygger världen. Det finns ingen trop i spel, hur mycket en författare är villig att avslöja om inställningen av deras berättelse är upp till dem. Ibland är det inte det moderna Japan som de flesta skulle känna till det, men sådan utsmyckning antyds och accepteras av de flesta läsare av fiktion.

1
  • Jag är ledsen, det har gått ett tag sedan jag tittade på serien. Och jag var bara nyfiken eftersom jag inte trodde att jag kom ihåg någon serie som faktiskt nämner var den äger rum, vilket var lite konstigt; Jag antar att många av dem faktiskt nämner detta.