Anonim

Denna fråga gäller One Piece.

Jag vet att Skypians, Birkans och Shandorians kom från månen. Men de borde ha varit tekniskt avancerade, eller hur? Men Shandorians som Calgara verkar vara en liten stam med ingen kunskap om poneglyfer etc. Dessutom verkar de tro på ritualer / vidskepelse etc trots att de en gång var en avancerad civilisation som levde på månen. De verkar också alldeles för bakåt när det gäller vetenskap och teknik. Hur hände det?

Också om det är sant, är då Poneglyphs ett sätt att ta reda på historien om jorden eller månen?

5
  • Nåväl, vi ser många postapokalyptiska filmer som människor tappade kontakten med teknik och nu är mycket dumma och vidskepliga. så att se en liten stam utan kunskap kan vara logiskt. trots allt är slut på resurser på månen en apokalyps för människor som bor där.
  • Men ändå borde de ha haft tekniken för att komma till jorden och även två av tre raser hamnade i himlen, medan den andra rasen bodde i jaya. För att göra det skulle man uppenbarligen behöva någon form av teknik, eller hur? Men Calgaras folk var bara bra krigare, till och med de visste inte varför de hade guldstaden eller vem som skapade det guldet etc.
  • Det är möjligt att endast en ras hade tekniken och lånat ut den till andra
  • @posixKing Du verkar inte veta hur kunskapsöverföring fungerar. Jag rekommenderar att du läser Dr. Stone för att få en uppfattning om varför de kunde ha förlorat teknik
  • När det gäller poneglyferna bevarar de den mörka historien. Om månloppet spelar en roll i det kommer de att nämnas. Poneglyphs berättar inte nödvändigtvis en kronologisk historia.