Anonim

Virtuell skola intelligent lärare

Enligt Photokano animeras Yosuga no Sora och Amagami-SS (serier som anpassats från Visual Novel) som flera berättelser i en serie. När började denna trend och vilken anime kan vara den tidigaste versionen?

0

Kort svar: Amagami SS var förmodligen den första anime av denna typ.

Långt svar: Låt oss först ta ner lite terminologi. Anime där flera berättelser utan delad kontinuitet släpps som en enda produktion kallas vanligtvis "omnibus"anime. Omnibus-anime är vanligtvis (men inte nödvändigtvis alltid) anpassade från visuella romaner eller andra datorspel, som lämpar sig väl för separata kontinuiteter, * och har vanligtvis varje kontinuitet motsvarande huvudpersonens förhållande till en viss person.

För att klargöra vad "omnibus" betyder, låt mig peka på några anime som är inte betraktas som omnibus enligt denna definition.

  • Clannad är inte en omnibusanime eftersom det finns en enda kontinuitet. Allt Tomoya (huvudpersonen) upplever under Kotomis båge (avsnitt 10-14) förblir hos honom (och alla andra) från avsnitt 15 och framåt.
  • Amnesi är inte en omnibusanime även om tidslinjen återställs med några få avsnitt, eftersom huvudpersonen kommer ihåg vad som hände med henne före varje återställning.

Med denna definition av "omnibus" på plats är frågan alltså: vilken var den första omnibusanime?

Det finns starka bevis från arkiven på / a / att termen "omnibus" först började användas i denna mening från och med juli 2010. Detta är samma månad som Amagami började sändas. En genomgång av dessa diskussioner tyder starkt på att omnibus-formatet var en ny innovation i anime vid den tiden. Dessutom kan jag inte hitta några referenser till anime omnibus-stil före Amagami SS. Sammantaget får allt detta bevis mig att tro det Amagami SS var den första omnibusanimen.

Bortsett: som Logan M noterade i en kommentar har manga i omnibus-stil funnits länge. Amagami SS: s användning av omnibusformatet var bara nytt för dess medium, inte för japanska populära medier i allmänhet eller något liknande.

* Till exempel har de flesta visuella romaner taggade "Multiple Endings" på VNDB (inklusive Amagami) separata kontinuiteter. Det finns många av dem.

2
  • Varför skulle inte den första Higurashi-anime vara flera historierader i en enda show?
  • 2 @JonLin Det finns en anledning till universum för de olika bågarna i Higurashi. Jag vill hellre inte förstöra det här för de som inte har avslutat serien. Bakhistorierna i de olika bågarna är också lite annorlunda, men det mesta förblir detsamma. Personligen tror jag att Higurashi kan gå åt båda hållen, men Amagami SS är den första som helt klart är allomfattande.