Anonim

The Rocky Horror Picture Show \ "Sweet Transvestite \"

I introduktionsavsnitten i Visiting Studio Colorido: Up-and-Coming Digital Animation Studio av Naoya Koji publicerad i oktober 2015,

[...]

Idag förlitar sig många av japanska animationsstudior på papper och pennor för att producera anime. Även om vissa delar har uppdaterats är detta den traditionella japanska stilen för animationsproduktionen som har överlämnats i årtionden.

Världen är nu i internetens tid och de digitala verktygen. Animationsstudiorna förnyar de nya kulturerna, men japanska studior förblir i världen av papper och penna. [...]

Än idag använder japanska animationsstudior fortfarande penna och papper för att producera animering.

Varför kan de inte byta från den metoden och gå vidare till digital handritning för animationsproduktion eftersom det är mycket mindre tidskrävande? Varför kan inte animestudior använda grafiska tabletter (t.ex. Wacom) för att rita och animera istället för att använda pennor, papper och radergummi eftersom det kanske är föråldrat och föråldrat?

11
  • Jag tror att han menar varför som regel inte överges den metod som kräver så mycket ansträngning. Det verkar intressant för mig så jag röstade upp det och avbröt nedröstningen det hade tidigare.
  • @Lord: Jag är inte övertygad om att detta faktiskt är en sak. Med tanke på animationens karaktär är det osannolikt att någon studio använder penna och papper konsekvent vid produktion av animerade sekvenser. Om det finns en källa som indikerar att så är fallet, blir denna fråga svarbar och intressant. Utan den är frågan i bästa fall spekulativ.
  • Och vi säger att du måste bevisa dina uttalanden i form av trovärdiga referenser. Hitta länkar till vissa artiklar eller tidskrifter som förklarar hur anime-studior "inte kan använda grafiska surfplattor" och lägg till dem i ditt inlägg. Annars är din fråga dåligt undersökt och möjligen baserad på fel förutsättningar.

Här är en intressant artikel om hur anime-produktionsprocessen fungerar.

Här är ett utdrag som jag tyckte var särskilt intressant (och relevant!):

[Det] avgörande är att ramarna fortfarande ritas för hand och ingen animering däremellan simuleras av en dator. Det finns några animatörer som drar 2D-animering direkt till datorn, men i anime är detta till stor del begränsat till i solo-animationsproduktioner snarare än kommersiell anime. Branschen föredrar detta eftersom animatörerna i allmänhet är mer bekväma och kunniga med den här metoden, och det möjliggör enklare kontroll och korrigering av ramar under ibland snäva scheman.

1
  • det handlar om att använda grafiska tabletter i animering för att rita digitalt

Animationslinjens verk kräver hög precision, vilket i sin tur innebär att det krävs bättre ritplattor / datorer.

Mycket mellanväxter produceras utomlands. Efter att ha varit i en liten studio i Kina känner jag att studion inte kommer att ha råd med en sådan enhet för varje animatör.

Man måste också ta hänsyn till hur mycket som förändras när man ritar digitalt. Tablettskärmar har mycket låg friktion jämfört med penna på papper, vilket innebär fullständig lärande om hur man använder muskler och bibehåller stabilitet. Detta är ett no-go för etablerade studior, eftersom de ständigt är på tidspress.

Färgning kräver mindre precision och kan utföras med en mus, så de görs digitalt i studion.

2
  • så varför använder japansk anime-studio fortfarande penna och papper redan idag? varför inte gå vidare till grafikplatta?
  • @ user25750 även om de gör det (övervinner all träning), får de inte någonting riktigt om emellanåt fortfarande spårar sitt arbete med penna och papper.

Jag tror att omkostnaderna för att tillhandahålla datorer och licenser till varje animatör, tillsammans med kostnaden för att anställa ytterligare teammedlemmar som IT-personal för att underhålla nätverk och datorer kan lätt ballon produktionskostnader. Därefter måste de anställa animatörer som är utbildade för att använda programvaran som studion använder.

Mindre studior lägger ofta ut delar av sina animationer till studior för att göra datoranimering. Många studior använder också datorer för att färga konstverk, göra bakgrunder och komposit. Större studior kan ha team i huset för att göra datorarbetet.