Anonim

Topp 70 animeöppningar 2008

Min fru är ett stort fan av Sailor Moon, en serie jag vet lite om.

Hur många kysser Usagi i mangan respektive anime?

I manga, Usagi / Sailor Moon / Princess Serenity / Neo Queen Serenity kyssas av:

  1. Prince Endymion kysste Princess Serenity (Moon Kingdom, samtycke)
  2. Chiba Mamoru / Tuxedo Kamen kysste Usagi / Sailor Moon (idag, i varje berättelsebåge, utan samtycke och samförstånd)
  3. Prins Demande kysste Usagi (Svart måne båge, utan samtycke)
  4. Neo Queen Serenity kysste King Endymion (Svart måne båge sov kungen så tekniskt utan samförstånd)
  5. Sailor Uranus kysste Sailor Moon (Mugen [Infinty] båge, gjord av Uranus innan Sailor Moon kunde reagera, så tekniskt utan samtycke, men Sailor Moon tycktes inte ha något emot det). Tenou Haruka kysste också nästan Usagi (samtycke) men de avbröts av Mamoru. Usagi föreställde sig själv att hon blev kyssad av överraskning av Haruka (hennes ansiktsuttryck i hennes ögon är en chock, så hon föreställde sig en kyss utan samtycke, men eftersom hon är den som tänkte upp det, kan det vara så att hon omedvetet skulle inte ha något emot om det hände).
  6. Seiya Kou (Stjärnor båge, gjord av Seiya innan Usagi kunde reagera, så tekniskt utan samtycke, men Usagi tycktes inte ha något emot det)

I klassisk 90-talsanime:

  1. Prins Endymion kysste prinsessan Serenity (Moon Kingdom, samförstånd)
  2. Chiba Mamoru / Tuxedo Kamen kysste Usagi / Sailor Moon (idag, varje säsong, utan samförstånd och samförstånd)
  3. Prins Demande kysste Usagi (R säsong, utan samförstånd)
  4. Sailor Chibi-Moon kysste Sailor Moon (SuperS säsong, under omvandlingssekvens, icke-romantisk på kinden, samtycke)
  5. Seiya Kou kysste Usagi (SailorStars säsong, på kinden, drog Usagi tillbaka så tekniskt utan samtycke, men Usagi verkade mer sorgligt att behöva avvisa honom än störd av hans avskedskyss)

I Sailor Moon Crystal:

  1. Prince Endymion kysste Princess Serenity (Moon Kingdom, samtycke)
  2. Chiba Mamoru / Tuxedo Kamen kysste Usagi / Sailor Moon (nuvarande, icke-samtycke och samförstånd)
  3. Prins Demande kysste Usagi (utan samtycke)
  4. Neo Queen Serenity kysste King Endymion (kungen sov så tekniskt utan samtycke)
  5. Sailor Uranus kysste Sailor Moon (Mugen [Infinty] säsong, gjort av Uranus innan Sailor Moon kunde reagera, så tekniskt utan samtycke, men Sailor Moon tycktes inte ha något emot det). Usagi föreställde sig också att hon skulle kyssas av Haruka.

Några exempel:

Icke-samtycke:

(Smoking Kamen kysser berusad sovande Sailor Moon)

Samtycke:

5
  • Haruka kysser Usagi utan varning (båda i Sailor Guardian-form) i ep. 3 av den nya SMC-säsongen.
  • @Maroon, tack, din kommentar fick mig att inse att jag hade skrivit "Usagi" istället för "Sailor Moon" i manga-avsnittet. Jag fixade det och lade till omnämnande när Usagi föreställde sig att bli kyssad utan varning av Haruka i mangan. (På en annan anteckning, trots Kristall påstås att ganska religiöst följa mangan, där nästan alla Uranus / Harukas romantiska scener var med Sailor Moon / Usagi snarare än med Neptunus / Michiru, verkar den tredje säsongen ED vara ett annat fall av Kristall avvikande, som det gjorde genom att para vårdnadshavare med Shitenou. Det kan försöka vara mer i förväg om denna tendens ...)
  • @StevenStadnicki Jag skulle tveka att ersätta "Selenity" med "Serenity" - en kort bit googling antyder att båda är livskraftiga translitterationer. (Pun på "Selene" och allt.)
  • @senshin Jag instämmer mer (a) om det ena inte var ett relativt vanligt ord där det andra i bästa fall är en obskyr fras, och (b) mer till sak, om det inte fanns en kanonisk engelsk translitteration med bokstavligen två decennier av prejudikat bakom det.
  • Det finns ingen officiell enighet om huruvida hon är Serenity eller Selenity; den officiella japanska varan använde båda stavningarna: handelskort 1, 2 & 3, figur, VHS. Ian Andreas Miller s djupgående analys av de två alternativen finns här