Anonim

Kami-sama no Inai Nichiyoubi AMV [Far och dotter]

När Hampnie Hambart dog, berodde det på att hans önskan blev verklighet OCH han gav efter för sina sår, eller skulle han ha dött oavsett om han var sårad eller inte för att hans önskan blev verklighet? Jag frågar för jag minns inte att han var så fruktansvärt sårad. Det verkade som att gruppen som fångade honom precis började.

2
  • Du behöver inte lägga till en spoilervarning i titeln. Om du känner att något kan vara förstört lägg till >! före meningen eller stycket, för att dölja spoilerinnehållet tills en användare musar över det. Med det sagt innebär din titel en spoilers så att du inte riktigt behöver inkludera en om du inte vill.
  • Tack för @Krazer! Tidigare har jag skrivit en spoilery-titel och ville inte att det skulle hända igen, men jag ville också se till att jag skrev en riktig titel för den här frågan.

Det är svårt att veta säkert, men det är vettigt varför han skulle dö om vi accepterar Hampnie Hambarts egen teori för vad Gud gör. Han tror att Gud tror att han beviljar människor deras önskemål. I det fallet beviljades Hampnie Hambarts egen önskan att dö lycklig med sin familj. Fram till den tiden kunde han inte dö för att det skulle strida mot hans önskan. Men när dessa villkor var uppfyllda kunde han dö precis som alla andra människor.

När det gäller hans sår som inte är särskilt allvarliga är det en fråga om hur du tolkar scenen. Min personliga gissning var att han antagligen var på den nivån att en vanlig människa skulle dö, men eftersom han själv var odödlig kunde han stå emot mer än den genomsnittliga människan. En annan möjlighet är att efter att hans villkor var uppfyllda, eftersom hans önskan var hans egen död, gav Gud honom den önskan direkt. Vad exakt gruppen gör mot honom visas inte mycket så vi kan inte veta säkert om det skulle döda en normal person. Det kan finnas mer information i ljusromanerna, men jag har inte läst dem.

Naturligtvis vet vi inte riktigt vad Gud gör (åtminstone inte ännu), så det kan finnas en annan förklaring, men det är vettigt med tanke på allt vi vet hittills i avsnitt 3 av anime.

3
  • 2 Mycket sant! Jag tror att han dog när hans önskan uppfylldes. Hans önskan var att dö med sin familj, varför han letade efter Hana. Han skulle inte kunna dö om han inte visste vad som hände med henne. När han fick reda på att hon gick bort och att han fortfarande har en familj som kommer att minnas honom och sörja hans död, kunde han äntligen dö med innehåll och vila i fred.
  • Det här är nog det, även om det är lite konstigt för när han dör sa han något liknande "Jag vill inte dö nu ..." (han ville stanna hos Ai). Antingen önskade han detta för sent eller så är Gud trött på hans önskemål.
  • 1 Hampnies önskan inkluderade att dö med en ångest av ånger. Hans önskan skulle inte ha uppfyllts om han inte hade tänkt, "Jag vill inte dö nu ..."