Anonim

Hur man skapar en webbplats eller blogg - en steg-för-steg-guide för nybörjare

Jag började precis samla manga. Jag undrar hur ska jag förhindra att de får gula sidor. För närvarande lagrar jag dem i en glashylla utan lock.

Finns det några andra sätt?

2
  • IIRC-gulning (vilket är ett allmänt problem med böcker) är relaterat till kvaliteten på papperet som används av skrivarna; Jag är inte säker på hur mycket av det som kan undvikas efter det faktum.
  • Om du inte vill ha problem med att bevara boken, läs / köp digital manga, men det är en annan fråga och personlig preferens :)

Även om jag inte har någon manga har jag en stor serietidningssamling. Jag skyddar dem med "serietidningspåsar" (eller ärmar) och syrlig kartong. De lagras i speciella lådor avsedda för serietidningar. Dessa leveranser är också tillgängliga och utrustade för manga. Du kan lagra 1 eller 2 böcker per påse. Om två, placerar du dem rygg mot rygg, med ett syrligt kort däremellan.

Det finns flera leverantörer. Den jag använder är Bags Unlimited, som har funnits sedan 1976. De har ett stort antal "arkivförråd" för serier, böcker, CD-skivor, tidningar, du heter det.

Jag läste precis @ Maroons kommentar. När du väl är gul och spröd kan du inte göra mycket åt det. Men syftet med det anti-sura papperet är att minimera skador på böckerna i första hand genom att hjälpa till att neutralisera syrorna i böckernas papper.

0

Gula sidor är ett symptom på solskador, mer eller mindre vad som händer när du lämnar något utsatt för solen under längre perioder. Ett bra exempel på detta är om du någonsin går till en serietidning och de har affischer i fönstret som verkligen är bleka, det är de mindre mängderna av solstrålning som mer eller mindre bleker bort dessa färger.

Ett bra sätt att bekämpa och förhindra detta är att hålla dem i en bokhylla och hålla dem organiserade, och om det finns fönster i rummet ska du bara inte lämna persiennerna öppna hela dagen. Det kommer inte att förhindra denna fråga 100%, eftersom @Maroon påpekade att vissa papper bara kommer att göra denna övertid. Men att tala från min erfarenhet är att göra detta ett enkelt och effektivt sätt att förhindra detta.