Anonim

Toni Braxton - Un-Break My Heart (Official Music Video)

När jag ser listor där de rankar mest kraftfulla shinobi i Naruto, rankar de i allmänhet Naruto nära toppen (vanligtvis 1 eller 2). Dessa listor har vanligtvis inte ens Kakashi i topp 25, men Kakashi är en Jounin, medan Naruto ALDRIG ens har kunnat bli Chunin!

Så vid vilken tidpunkt i showen är det att Naruto överträffar Kakashi?

2
  • Det verkar som om du ställer för många frågor. Den här gången ska jag begränsa det.
  • Kan du nämna källorna till listorna? Är det en officiell lista? Om det inte är officiellt kan de använda valfritt mätvärde för att mäta sin makt.

Det här är en mycket opinionsbaserad fråga. Listorna du kanske hänvisar till är mestadels personliga rankningar av individer som använder partiskhet / potential för att rangordna enskilda Ninjas. Till exempel kan Ina-Shika-Cho vara bra i ett lag, men förlora individuellt. Jag ska dock försöka besvara frågan endast baserat på kanoninformation.

Naruto överträffade Kakashi när det gäller rå styrka och kraft som en Ninja, när han behärskade Wind Style: Rasenshuriken. Detta bevisas av det faktum att han besegrar en Ninja Kakashi hade problem med i sin andra attack och i stort sett en skjuter honom.

Detta var en prestation som visar Narutos uthållighet och talang som en Ninja, vilket skapade ett drag som både hans far och Sensei (Kakashi, Jiraiya) inte kunde göra. Han hade flyttat upp kedjan i flera fall (som att besegra Itachi-duplikat), men det här är den tydligaste avmarkeringen av hans skicklighet att slå Kakazu 1v1 med sin Rasenshuriken. Detta bevisas ytterligare av det faktum att Kakashi själv sa att det undrade om Naruto hade överträffat honom.

.

Senare medger också Kakashi för Naruto att han kanske är ännu starkare än han nu.

Slutligen, ögonblicket där alla erkänner Narutos styrka och talang slår helt klart Pain. Jiraiya och Kakashi dog i kampen mot smärta, medan Naruto kunde slå honom ordentligt. Detta ögonblick lämnar ingen förutsättning för förvirring. Så någonstans mellan Kakuzu och Pain Naruto hade överträffat Kakashi!

6
  • 1 "Naruto överträffade Kakashi när det gäller rå styrka och kraft som en Ninja, när han behärskade Wind Style: Rasenshuriken" - Nej ... Naruto överträffar Kakashi i rå kraft sedan den dag han föddes, det handlade om att förfina hans chakra och att kunna använda det. Han hade inga kraftförstärkningar, chakrat var allt hans. Och jag förstod aldrig all denna hype över Naruto med hans "Rasenshuriken avslöja" - det är helt enkelt inte meningsfullt. Naruto borde inte vara nära Akatsuki-nivå på hög nivå efter att ha lärt sig en teknik.
  • Kakuzu kämpade tå till tå med Shodaime, var smart nog att se igenom Shikamarus planer och solade Kakashi (ingen MS) och Ino-Shika-Cho och är den 5: e starkaste Akatsuki. Den enda anledningen till att Kakuzu förlorade var bara för att visa upp narutos nya teknik, men i själva verket borde han inte vara nära honom i stridsförmåga. Det är ganska ironiskt att allt Naruto talar om är "lagarbete" men han säger bokstavligen laget att inte oroa sig för det och att han kommer att solo Kakuzu själv ... bara för att tvingas räddas av Yamato och Kakashi.
  • Narutos rasenshuriken avslöjade var all hype. En jutsu gör honom inte bättre än Kakashi och gör honom verkligen inte bättre än Sasuke. Det var först efter Sage Mode när Naruto definitivt är mer värdefull i en kamp än Kakashi. Och det här är ALLT BESVIKANDE hur OP Kakashis Kamui är.
  • Och om vi vill prata om Final Form Double MS Perfect Susanoo Kakashi, överträffar Naruto tekniskt sett inte kakashi (alla former) förrän han får sex vägar.
  • @IknowMoreThanYou Inte platsen att diskutera. Om du skulle läsa mitt svar ordentligt börjar det som: "Det här är en mycket opinionsbaserad fråga." Du har rätt till din åsikt liksom jag. Jag har försökt svara på frågan enbart på kanonpunkter, där vi ser Kakashi själv undra om Naruto hade "överträffat" honom. Jag skulle motverka var och en av era punkter, men kommentarer är inte platsen för sådana diskussioner. Du är välkommen att förbättra ditt svar genom att lägga till dina synpunkter där, snarare än att diss mitt försök att svara enbart för att det inte är detsamma som ditt. Skål.

Naruto överträffar kakashi med smärtbågen efter att Naruto lär sig senjutsu. Hans geninstatus är bara en rang. Du glömmer att Naruto tränade för Jiraiya i tre år och missade alla chuninprov däremellan.

Om du verkligen vill argumentera om Kakashis Kamui och hans Mangekyou Sharingan att han på något sätt fick reda på det i Shippuden Naruto är fortfarande starkare. Hans chakra reserver är inte galen.

8
  • Du är definitivt kommer att vilja lägga till källor till detta.
  • Lägg till källor som naruto är starkare efter smärtbågen? Jag menar att det finns en anledning till att han kallas bladets hjälte och inte kakashi. Kakashi som karaktär är ganska svag om du tar bort hans kamui-skräppost. Hela poängen bakom det faktum att sasuke naruto och Sakura tränar under de tre sannin var att de så småningom skulle överträffa dem. (Uppenbarligen jiraiya> kakashi
  • Nej ... jag hade menat att du skulle vilja lägga till källor till det exakt tidpunkt då Naruto överträffade Kakashi. Tänk på att Kakashi blev Hokage innan Naruto, trots allt ...
  • 1 Ganska grundläggande logik: Naruto kan besegra smärta. Kakashi är det inte. Ergo, vid denna tidpunkt är Naruto starkare med sin senjutsu. Om du verkligen vill argumentera för semantik om hur Pains chakra tappades från att förstöra byn med sitt allsmäktiga tryck, kan du, men det är ett dumt argument. Efter att naruto besegrat smärta, medger Kakashi själv praktiskt taget att naruto överträffade honom när naruto lutade sig på kakashis axel och bärs tillbaka till byn
  • 1 Det här är den typ du bör lägga till i ditt svar. Jag bestrider inte detta; Jag vill förstärka ditt svar, är allt.

Ja, Kakashi är en jounin, och ja Naruto gjorde det inte i chuunin-examen. Men du måste komma ihåg att dessa ninjorankar inte baseras på makt eller styrka, utan på disciplin, taktisk skicklighet och viktigast av allt: tar tentorna.

Efter chuuninproven i början av berättelsen lämnar Naruto byn och kunde aldrig ta ytterligare en examen. När han växer upp och kommer tillbaka till byn är alla (hans skolkamrater) en chuunin och Neji är redan en jounin. Han tog bara inte tentorna. Jag är ganska säker på att han var disciplinerad och tränad nog för att göra det till jounin

Kakashi kan vara en genistaktiker och skicklig på allt ninjutsu, genjutsu och taijutsu MEN han har chakrainnehållet i en liten valp, som vi ser här, så i den allmänna maktraden kan han inte nå det väldigt långt.

Men det handlar faktiskt om det. Hans brist på chakra är hans stora undergång.

Jag skulle faktiskt argumentera för att Naruto överträffade Kakashi precis i början av Shippuden. Nu hade Naruto inte kontroll över kyuubi då än, inte heller hade han salvia-läge då, men ändå, om han kunde undvika några raikiris (jag kommer ihåg att det här numret var tre, men inte kunde hitta källor) som kakashi kan producera , han kunde slå honom. Vid den tiden skulle det vara striden i Narutos liv, men två chakrasvansar från Kyuubi skulle förmodligen kunna hantera det. Om du tycker att det är för tidigt, gå vidare några avsnitt (40 till 43) och du har Naruto nästan att döda Orochimaru, det är enligt uppgift starkare än Kakashi.

8
  • Jag tror inte att du förstår hur trasig kamui är ... särskilt krigsbåge "spam mode" kakashi ... om du verkligen tror att naruto överträffar kakashi i början av shippuden kan du inte gå mer vilse.
  • Min poäng var mer i den meningen att även om han inte skulle kunna slåss på Kakashis nivå i början av shippuden, hade han verkligen tillräckligt med rå maktkraft för att slå honom. Narutos fyra svansar mot Orochimaru var ett bevis på det. Han lyckades tränga igenom tre Rashömon-grindar med sin bijuudama, medan Orochimaru inte ens kunde bryta Narutos hud med Kusanagi. Nu vet jag inte hur mycket penetrationskraft raikiri har, men det kan inte vara så mycket mer än Kusanagis (antar jag) ... Och du uppskattar över kontrollen som Kakashi hade över sin kamui vid den tiden ... Fyra svansar Naruto är ganska snabb.
  • 1 Sedan början av naruto del 1, faktiskt sedan naruto föddes, hade naruto tillräckligt med "rå kraft" för att ta på sig någon (under tiden är kakashis chakrareserver ynkligt låga). Ditt argument att han hade den råa kraften betyder inte att han överträffade kakashi i en strid, per säg. Det största plotholen i hela serien omger kakashis kamui och det faktum att han inte ens märkte att han till och med hade en MS i över 15 år blåser mig. Det är därför det är svårt att driva kakashi i början av Naruto shippuden.
  • 1 Mitt argument är att det är definitivt efter smärtbågen att naruto har överträffat kakashi. Anledningen till att kakashi förlorade mot Kakuzu är att det var så kakashi skrevs som en karaktär. Om du tittar på alla strider som Kakashi kämpar, blir han vanligtvis bortkastad / förstörd bara för att få sin motståndare att se bra ut och showen hypes som sagt karaktären upp. Kakuzu är bara ett annat exempel på detta faktum. Men i verkligheten, om Kakashi använde sin MS, skulle kakuzu bli trottoarkant ingen tvekan.
  • 1 Ja, när jag letade efter ett sätt att kvantifiera Kakashis chakrareserver är det vanligaste svaret "Kakashi har hur mycket chakra tomten behöver honom ha". Jag nämnde hans kontroll över Kamui eftersom det tog honom lång tid att riva av Deidaras arm, men på något sätt, bara några timmar efter det, lyckades han, med inte mycket chakra kvar och skadad, svälja hela självmordsexplosionen PÅ FLYGAN . Kakashis kraft är definitivt konstig att mäta. Kanske är det ett knep för att lura fienderna att tro att han inte kan slåss så länge (spekulativt).