Anonim

Topp 10 skådespelare som vägrade att kyssa

Enkelt uttryckt säger den ursprungliga japanska versionen av anime att den (förmodligen) är en miljon kilometer lång (drygt 621 tusen mil), medan de engelska översättningarna anger att den (återigen förmodligen) är tiotusen mil (drygt 16 tusen kilometer) .

Jag är ganska nyfiken på om det finns någon dokumenterad anledning till denna enorma avvikelse i den angivna längden, särskilt eftersom den japanska versionen gör att Goku verkar absurt övermänskligt (gör matematik och redogör för att han måste starta om delvis, han sprang fortfarande på en hastighet på mer än 200 km / h (eller cirka 125 km / h), vilket är ungefär 5,5 gånger den typiska ihållande toppfarten för en välutbildad mänsklig distanslöpare), medan den engelska versionen får honom att låta ärligt patetisk (samma matematik där fungerar till ungefär 3 km / h (eller cirka 2 km / tim), vilket är en lugn promenad även för de flesta lata människor).

En snabb sökning online har inte visat något, och jag skulle ärligt talat inte bli förvånad om det bara är ett annat fall av den tvivelaktiga översättningskvaliteten som var normen vid den tiden för en majoritet av anime-serierna. Det finns dock ett par andra fall i serien där tvivelaktiga originalöversättningar (som att använda '' spirit bomb '' för både soukidon och geki-dama) har dokumenterat skäl (vanligtvis dumma översättare) och den här verkar inte passar den vanliga ”dumma amerikanerna” ursäkt att de flesta andra fall både i DBZ och annan anime från den tiden gör det.

Det verkar inte finnas ett officiellt uttalat skäl för att ändra 1 000 000 kilometer till 10 000 miles, och det är sannolikt bara ett annat fall av lokalisering. För vissa kan det vara lättare att föreställa sig avstånd i miles snarare än kilometer, och det skulle sannolikt orsaka mindre förvirring för amerikanska barn som skulle vara mer bekanta med miles. Detta avstånd används för Ocean dub, liksom FUNimation dub.

Intressant nog skiljer sig detta också för dub för Dragon Ball Z Kai, som säger att Snake Way är 1 000 000 mil lång (eller cirka 1,6 miljoner kilometer).