Anonim

MAC101 - Civil Rights Movement | Be om tillstånd att vara mindre av dig själv

Så jag undrade tömmer ki-undertryckning energi från användaren, eftersom de alltid behöver tänka på detta och behålla fokus i viss utsträckning.

För att starta saker av vet vi att inte alla kan dölja sina Ki eftersom det är en färdighet som måste läras. Vi såg ett exempel på det när sayajins anlände till jorden och blev förvånad över det faktum att jordborna kunde styra sin kraftnivå och ändra den efter vilja. Senare på Namek såg vi att människor kan spåra andra som inte kan göra det, det är därför som Dodoria och de andra alltid "tänds", och varför scouters kunde läsa sin verkliga kraftnivå (jag är tar inte omvandlingar till kontot här).

En av de vanligaste orsakerna förutom att försöka hålla sig "låg" sägs vanligtvis vara att spara energi men om man tar hänsyn till de exempel jag nämnde ovan skulle det innebära att människor ständigt tappar energi utan att göra någonting, vilket verkar helt ologiskt . Även om så var fallet borde förlusten vara minimal.

Att ta hänsyn till allt där verkar bara inte vara en anledning att göra det, förutom om du vill gömma dig medvetet. Jag tvivlar på att detta var någonstans förklarat på djupet, eller att det någonsin kommer att finnas ett 100% verifierat svar men jag skulle vilja se vad andra tycker om detta.

Nej, att undertrycka din effektnivå tömmer dig inte.

Z-Fighters håller sina kraftnivåer låga av två skäl:

  1. Att dölja sin sanna styrka för sina motståndare
  2. Att kunna höja sina maktnivåer extremt höga när en kamp bryter ut.

Det anges aldrig (såvitt jag vet) om att spara en betydande mängd energi att undertrycka din effektnivå. Det står heller aldrig om det krävs energi för att göra det heller. Men baserat på det faktum att Z-Fighters handlar om sitt dagliga liv med undertryckta maktnivåerJag skulle hävda att det tar liten eller ingen uthållighet för att behålla detta och kan potentiellt spara dina ki-reserver (även om detta är spekulation).

Jag skulle dock argumentera för det att lära sig att undertrycka din kraftnivå ger dig en större förmåga att manipulera din egen ki, och lyft och sänk den därför efter behov. För ett exempel på detta, titta på Ginyus kamp med Goku.

Enligt wiki, Goku max effektnivå när han kämpade mot Ginyu Force utan Kaio-Ken var 90,000. Det var 5000 när det blev undertryckt. Han använde denna bedrägligt låga maktnivå för att decimera Ginyu Force, eftersom de ständigt underskattade honom. Men när kapten Ginyu lyckades ta över Goku kropp var hans max effekt bara 23,000. Jag skulle spekulera i att utöver det faktum att detta var en ny kropp, Ginyu hade ingen utbildning i att manipulera sin egen maktnivå, så han kunde inte ens börja närma sig Gokos normala styrka utan Kaio-Ken.

Sammanfattningsvis har att undertrycka din effektnivå inga anmärkningsvärda nackdelar, och låter användaren både dölja sin verkliga styrka och att använda styrkan till sin maximala potential.

Det finns två olika svar på denna fråga.

  • Med hänvisning till Dragon Ball Z: Den används som en form av försvarsmekanism för att undvika fara. Om en kämpe ständigt släpper ut all sin energi är det mer troligt att han skulle upptäckas och den här tekniken hjälper på detta sätt som vi ser flera gånger.

    En annan anledning till att göra detsamma är att Z-kämparna är bosatta på jorden. Därför är energikontroll verkligen viktigt. När Goku och Gohan återvände som SSJ under cell-sagan var bara ett klapp på baksidan från Goku tillräckligt starkt för att skicka Chi chi-flygning eftersom han glömde att kontrollera sin energi. Gohan fortsatte att bryta redskap. Dessa Saiyaner kan förstöra planeter. Om de förblir drivna hela tiden skulle de i praktiken sluta förstöra varje liten sak de rör vid.
  • Med hänvisning till Dragon Ball Super: Det påstods av Whis säger till Vegeta att enorm ki-kontroll var nödvändig istället för kraftig träning om han ville besegra Beerus i en kamp. Under träningen mellan Goku och Vegeta, när de först uppnådde SSJB en kort sekund, sa Whis att det var nödvändigt så att motståndaren inte kunde upptäcka din verkliga styrka. Det här är vettigt som när Beerus först gick till jorden, bara en bländning / trycket från hans energi kunde hålla Vegeta i farten. Även när Whis går till jorden för andra gången och Vegeta ville attackera Whis, kände han ett enormt tryck som höll honom tillbaka.

    Denna teknik har visat sig ha flera fördelar. Det är till exempel omöjligt att upptäcka den faktiska maktnivån under striden. Det betyder, om du inte råkar vara en extremt skicklig / erfaren fighter, är det omöjligt att mäta hur stark Super Saiyan Blue är eftersom du bara känner ett enormt tryck från transformationen och inte kan känna att det är maktnivå. Bättre ki-kontroll gör också att Goku kan undertrycka sin makt att kämpa mot flera motståndare. Vi ser till exempel att Goku använder en mycket undertryckt SSJB Kamehameha mot Krillin i sin SSJB-form. Detta skulle inte fungera i någon av hans Super Saiyan-former eftersom Goku inte skulle ha så mycket kontroll över sin energi. Vi ser också att Goku använder startad / undertryckt version av formuläret i många strider.
    Slutligen uppgavs det av Old Kai att det skulle vara dödligt att använda Kaioken tillsammans med en Super Saiyan-transformation (som saknar någon ki-kontroll). Goku kan uppnå detta i sin Super Saiyan Blue-form som kretsar kring behärskning av ki-kontroll.