Anonim

Låt oss lära oss DBFZ! - Hur man räknar ut fördelar och nackdelar

I slutet av Dragon Ball, när Oxkungen var fångad, flög Goku in i elden på Nimbus och hade ett utökat samtal med Ox King. Goku tidigare styrka demonstrationer antydde också att han inte skulle ha några problem att lyfta och hålla fast vid Ox King.

Jag läste inte mangan, jag såg bara anime. Är någon specifik anledning angiven eller underförstådd varför Goku inte kunde ha tagit Oxkungen vid den tiden och bar honom (antingen på molnet eller hängande på honom om Oxkungen inte kunde passa eller rida) ut ur lågorna för att köpa sig själv och Chi Chi extra tid för att hitta ett sätt att släcka lågorna?

2
  • Jag är inte 100% säker (därav kommentaren) men jag tror att det beror på att Ox King inte hade ett rent hjärta och inte skulle kunna rida på nimbus (kom ihåg att Ox King dödade vissa människor som försökte stjäla skatter när hans berget var omgivet av flammor av girighet för att behålla sin rikedom). Dessutom minns jag inte att den här scenen var i mangan, så det är nog ett fyllmedel.
  • @ user13068 Tack; Jag tänkte att Goku bara kunde ta tag i honom och bära honom, även om han inte kunde åka (även om han hade ett rent hjärta skulle det vara lite trångt med tanke på hans storlek!). Jag klargjorde. Jag misstänker också fyllmedel.

Det var troligtvis för att Ox King inte hade ett rent hjärta och därför inte skulle ha kunnat åka på Nimbus. Bevis för detta syns under det första mötet med Goku och Ox King, när rykten om att Ox King mördade de som närmade sig hans slott för skatter (av girighet, naturligtvis) bekräftades av honom när han erkänner sina felaktigheter framför mästare Roshi .

Hur som helst, det är fyllmedelinnehåll och inte en del av den ursprungliga mangan, så det finns ingen "officiell" förklaring.

1
  • 2 Jag trodde inte att Ox King skulle kunna rida på Nimbus, jag hade föreställt mig att Goku bara tog honom och bar honom avståndet. Men jag insåg inte att det här var enbart anime-fyllmedel, som svarar på frågan tillräckligt bra för mig (och kanske också kan förklara varför jag tyckte att dessa avsnitt knappt kunde ses; jag har letat efter skäl för att motivera deras förutsättningar). Tack!