Anonim

Let's Play Fire Emblem: Shadow Dragon PT5 - Galder Harbour Shenanigans

I Tokyo Ghoul hävdade Jason, medan han torterade Kaneki, att en ghouls hud inte kan genomborras av någon vanlig metall. Om så är fallet, då:

  1. Hur kunde Rei såra Kurona och Nashiro med knivar?
  2. Varför använder inte duvorna vanliga gevär och svärd istället för Kagune för att attackera ghouls?

Dessa fall är motsägande och paradoxal. Vänligen ge en förklaring som gör alla dessa fall rimliga.

  1. Först och främst använde Suzuya inte bara några knivar, han använde en bikaku quinque i form av knivar, Scorpion 1/56. Eftersom de är gjorda av kagune kan dessa knivar genomborra hudens hud och därmed skära Kurona och Nashiro.

Scorpion 1/56 ( 1 / 56, Sasori 1/56) är en bikaku quinque som tar formen av en switchblade. De utövas för närvarande av Juuzou Suzuya. Det är en uppsättning av totalt 56 blad som kan användas både som närstrids- och avståndsvapen.

  1. CCG använder vanliga vapen och andra moderna vapen, men de är laddade med Q-kulor, som också är tillverkade av Kagune, så de kan skada ghouls.

Q-kulor är kulor med en smält kagune-beläggning; emellertid, eftersom materialet endast kan förvärvas av ghouls, är beläggningen i sig måttligt tunn.

Därför används i båda fallen vapen tillverkade av kagune, vilket är det enda kända materialet som kan skada ghouls utan användning av RC-undertryckare. Nu för det sanna svaret på frågan. Kan en ghoul skadas av jordiska vapen?

Ja, ja de kan, men bara under vissa förhållanden.

En orsak är Rc-undertryckare, vilket effektivt gör ghouls mänskliga. Dessutom är detta tillgängligt i gasform enligt Aogiri-razzien mot Cochlea i avsnitt 4 av Tokyo Ghoul A. Således kan ghouls under vissa förhållanden skadas av konventionella vapen, så det är inte konstigt för dem att använda sådana vapen. Det har dock inte funnits en enda instans där konventionella vapen fungerade i strid utan RC-undertryckare.

Rc-suppressanter (Rc , Rc yokuseieki) är ett läkemedel som används för att undertrycka Kakuhou-aktiviteten. De används främst av Counter Ghoul-kommissionen för Ghoul-fångar i syfte att hålla dem försvagade eller för förhör. Det saktar ner regenerering, försämrar Kagune och gör deras kroppar sårbara för vardagliga föremål som knivar eller nålar.

Men naturligtvis, som anges av lentinant, skulle en tillräckligt stark kraft sannolikt vara tillräcklig för att tränga igenom huden och skada ghouls, men kagune-baserade vapen används mest troligt på grund av deras effektivitet och snabbhet i att genomtränga ghoul skin än andra dyrare och stora opraktiska vapen som en järnvägsvapen eller AMR som anges av Ryan, som är skrymmande och svåra att manövrera mot en snabb ghoul som skulle rusa mot en prickskytt om det inte fanns något infanteri för att skydda mot ghouls, skulle dessa infanterier naturligtvis behöva använda vapen som är tillförlitliga i nära strid, till exempel svärd och knivar, som måste vara gjorda av kagune för att genomborra hudens hud.

En bra mätning för nära strid i ghouls är Nishikis hudskrapa, som verkar bara ha nått hypodermis eftersom blodkärlen och muskelvävnaden kan ses. Den här skrapan var ett resultat av att Kaneki kastade honom upp cirka 5 meter (med van vid bredvid kaneki som cirka 2 meter som mätning) på cirka 1 sekund i den här videon vid 0,48, vilket skulle innebära en acceleration på cirka 15 ms ^ -2 efter att ha redovisat tyngdkraften, vilket betyder 885N kraft eftersom Nishiki är 59 kg, vilket innebär att ett tryck på 354 kPa behövs för att genomborra huden förutsatt att skrapan är kvadratisk 5 cm lång. Denna kraft är tre gånger atmosfärens tryck, vilket helt klart är svårt att utöva från en människa, så kagune-baserade vapen väljs av CCG i nära strid.

4
  • Glöm inte att Rize blev allvarligt sårad av metallbjälkar i början. Inte faktiskt fall av att använda vanligt vapen, men ett av fallen när ghoul kan skadas utan quinque.
  • @lentinant Håller med den punkten. Dessa balkar föll snabbt och hårt (åtminstone flera våningar värda av byggnaden). och naturligtvis är stora och tunga. Jag slår vad om att de skulle vara svaga mot Anti Tank Rifles eller andra superkraftiga vapen som är avsedda att skada stridsvagnar, men inget sätt kunde en vanlig människa generera den kraft som behövs.
  • @lentinant Svar modifierat, hoppas att det ger ett bättre perspektiv.
  • Bara nyfiken men hur beräknade du accelerationen eftersom sluthastigheten förmodligen inte är 0.