Anonim

Fria vikter mot kroppsviktsträning

I ep. 2 av säsong 3 av Sailor Moon Crystal, Säger Mamoru att nöjesparken Chibi-Usa ska vara i Sankakusu, som ligger på återvunnen mark. Senare berättar Artemis för Luna att det finns tre återvunna platser som består av Sankakusu: Tenohzu, Kaiohzu och Meiohzu.

Det slog mig att de romaniserade formerna av dessa tre platser kan produceras genom att lägga till "-zu" till vart och ett av efternamn på Outer Senshi (exklusive Saturnus). (De berörda Guardians civila namn är Haruka TenohMichiru Kaiohoch Setsuna Meioh.) Efter att ha experimenterat med romaniseringsscheman (tenohzu, som är den officiella romaniseringen, ger inte användbara sökresultat, men tenouzu producerade en ledning) och körde några sökningar hittade jag någon som hävdar att dessa tre webbplatser har kanji , och Respektive. I båda fallen motsvarar de två första karaktärerna efternamnen på Senshi som jag nämnde tidigare.

Finns det någon orsak i universum för denna överensstämmelse mellan platsernas namn och dessa Senshis efternamn? (Jag kanske rycker bort "Kaiohzu Park", som visas i avsnitt 7 av Sailor Moon S som en enstaka tillfällighet, men det vore osannolikt om Allt tre namn matchas av en slump.)

  • Det är vettigt att Haruka och Michiru har helikoptrar som heter Tenohmaru och Kaiohmaru, eftersom de äger dessa helikoptrar, men det verkar tveksamt att de skulle ha tomter uppkallade efter dem.

  • Kanske är deras identiteter helt sminkade, och efternamnen kom efter sajterna namngavs? (Kanske valde de sina nya identiteter baserat på namnen på sajterna?) Men åtminstone i Sailor Moon S, identiteten "Haruka Tenoh" verkar ha funnits redan innan Haruka blev Sailor Uranus (enligt karaktäriseringen i flashbacken av ep. 17 av Sailor Moon S), även om det är vettigt att sjöman Pluto skulle behöva en ny identitet (inte från nuet).

Som en bortsett, med små spoilers för Sailor Moon S:

Det är vettigt att Saturnus är utesluten. Uranus, Neptunus och Pluto arbetar konsekvent i Sailor Moon Smedan Saturnus bara dyker upp mot slutet av den säsongen. Jag föreställer mig att detta också kan vara fallet i manga och SMC. Dessutom är det tydligt att åtminstone Saturnus har en verklig identitet som inte har förfalskats.

2
  • Jag är medveten om det SMC pågår fortfarande, men jag misstänker att svar kan hittas från mangan. (Inlägget föreslår att platsnamnen också finns där. Jag tittade Sailor Moon S för ett tag sedan, och kommer inte ihåg något liknande, men mitt minne kan vara skakigt.) Som mitt inlägg antyder, har jag inte hittat något särskilt lovande för att svara på den här frågan hittills.
  • Jag känner inte till Sailor Moon nästan alls, men glansen som det länkade blogginlägget använder ("Dark King Sandbank, Sky King Sandbank och Sea King Sandbank") är konstiga. är, antar jag, "Sea" och "King", men det är mer idiomatiskt "Neptunus" som i den romerska gudom som är havsguden, som är namnet till Neptunus -planeten ( kaiousei, med tecken som betyder "sea king star"), vilket i sin tur antagligen är namnen på sjömännen och även de tre Sankakusu-sakerna. Så en bättre glans är "Neptune Sandbank", etc. Jag vet inte om det är användbar information för dig.

Endast Tenouzu ( ) verkar baseras på en riktig plats, Tennouzu Isle ( ), officiellt kallad Tennoz Isle in Engelsk). Det återvanns från Tokyo Bay på 1920- och 30-talet och utvecklades sedan i början av 1990-talet. De andra platserna verkar härledas från de andra yttre senshis namn i förlängning.

Både Sailor Uranus ( ) och hennes alternativa identitets släktnamn, Tenou ( ), är hämtade från planeten Uranus, som på japanska kallas Tenousei ( ). På samma sätt tas namnen på de andra två yttre senshina också från namnen på planeterna, Neptunus (kaiousei, ) och Pluto (meiousei, ).

Namnet på den återvunna ön och det japanska namnet på planeten Uransus som liknar verkar vara en slump. Planetnamnet, tenousei, betyder bokstavligen himmelgudstjärna, med hänvisning till den grekiska guden Uranus roll som himmelens gud. Tennouzu Isle är uppkallad efter den shinto / buddhistiska sjukdomsguden Gozu Tennou.

Jag tvivlar på att det finns någon förklaring i universum om varför dessa platser råkar ha liknande namn som de tre nya sjömännen senshi, precis som det inte finns någon förklaring till hur alla senshis släktnamn tillfälligt återspeglade sjömansenshi-identiteterna som de flesta av dem skulle först förvärva senare. Jag tror att det helt enkelt är fallet att ta ett riktigt världsnamn som råkar likna och utvidga det, bara antyder någon form av anslutning. Till exempel, medan Sailor Moon släktnamn Tsukino ( , bokstavligen "månefält") föreslår en mystisk koppling till hennes roll som Sailor Moon och att hon är en reinkarnation av en månprinsessa, är det egentligen bara en ordlek. Hennes fullständiga namn på japanska uttalas "tsukino usagi" som också kan tolkas som "tsuki-no usagi". Det översätts till "Moon Rabbit", den östra motsvarigheten till vad vi i väst kallar "Man in the Moon".

Här är en skärmdump av kartan som visas av "Sankakusu Delta" i avsnitt 28 av Sailor Moon Crystal och skanning av samma scen från Sailor Moon manga. Om du jämför det med hur Tennouzu Isle ser ut på Google Maps, ser du att de placerade den fiktiva Sankakusu och det är Tenohzu, Kaiohzu och Meiohzu distrikten smackar dab mitt i den verkliga Tennouzu Isle.

1
  • FWIW Usagi gör samma iakttagelse som jag gjorde i kap. 31 av mangan, men jag är inte säker på om det kommer till något. (n.b. Jag baserar detta på kapitelavdelningarna i mangakopian. Det finns en skillnad mellan dem och, säg, kapitelistan på Wikipedia av någon anledning.)