Anonim

NUNS Generations - Survival 3-5 - Hebi och Taka

Enligt wiki,

Shikotsumyaku ( ; bokstavligen betyder "Dead Bone Pulse", vilket betyder (dvs) "Corpse Bone Chain") är kekkei genkai av den utdöda Kaguya-klanen, vilket gav dem förmågan att manipulera sina egna skelett struktur (deras osteoblaster och osteoklaster). Genom att införa deras kalcium med chakra kunde de manipulera tillväxten och egenskaperna hos deras ben efter eget tycke.

Nu betyder det säkert att de arbetar med basmängden kalcium (och andra mineraler) i kroppen. Det faktum att de kan odla sina egna ben verkar tyda på att de på något sätt kan få ut kalcium (och andra mineraler) från sin närliggande omgivning. Bekräftas detta i mangan?

Den sista delen är bara min egen spekulation. Rätt mig om det finns en alternativ förklaring.

2
  • Det nämns aldrig. Vad du citerade är allt som förklarades; och människokroppen kan inte producera kalcium på egen hand (normalt), så jag antar att din spekulation kan vara korrekt.
  • Tack för kommentaren. Jag hoppades att det fanns lite ytterligare information i mangan eller databöckerna.

Enligt vad som sägs här kan de som besitter Shikotsumyaku skapa ben genom att manipulera

deras egen skelettstruktur (deras osteoblaster och osteoklaster). Genom att införa deras kalcium med chakra kunde de manipulera tillväxten och egenskaperna hos deras ben efter eget tycke.

Från vad jag kan samla (med tanke på att jag inte är ortoped och inte har någon kunskap inom detta område) är osteoklaster och osteoblaster viktiga för att kontrollera mängden benvävnad: osteoblaster bildar ben, osteoklaster resorberar ben (vilket betyder att de bryter ner benet och frigör deras mineraler, vilket resulterar i en överföring av kalcium från benvätska till blodet).

Jag tror att den här delen skulle förklara hur han kan skapa ben i sig.
Efter att ha läst den första kommentaren som du lämnade i Curtis Sumpters svar (Rimligt nog. Men människokroppen har bara inte tillräckligt med kalcium för sina jutsus.) Jag har försökt förstå hur kalcium regleras i människokroppen. Jag kom fram till att paratyroidhormon och kalcitonin är de hormoner som reglerar kalciumnivåerna i kroppen, den förra verkar för att öka koncentrationen av kalcium i blodet och den senare för att minska det. Kanske hade han någon form av brist på sättet han metaboliserade kalcium, vilket kan ha lett till hyperkalcemi. Några av symtomen tycks matcha Kimimaros, nämligen trötthet, onormal hjärtfrekvens, kräkningar (han hostade blod, jag är inte säker på om det räknas på samma sätt ...) och han slutade dö av hjärtstillestånd. Om så var fallet kan det faktum att han kan manipulera osteoklaster och osteoblaster i första hand vara ett resultat av hans onormalt höga nivåer av kalcium. Detta kan också vara anledningen till att det är en så sällsynt Kekkei Genkai, även bland medlemmar i Kaguya-klanen. Det kan vara ungefär som en potentiell blodlinje eller en genetisk fördel (eller nackdel, eftersom han slutade dö av den, om denna spekulation är korrekt).
När det gäller verkliga förklaringar i verkligheten, med min begränsade kunskapsnivå, är detta så långt jag kan gå (och ändå kan en ortoped titta på min förklaring och finna det mycket humbug).

Å andra sidan säger förklaringen i Wiki också att, förutom att manipulera osteoklaster och osteoblaster, infunderar de deras kalcium med chakra. Så det förstör helt verkliga förklaringar i verkligheten, eftersom det introducerar ett helt annat (och faktiskt obefintligt, AFAIK) cirkulationssystem. Detta betyder två saker: för det första, det introducerar en ny variabel, som potentiellt gör alla mina ovanstående möjligheter felfria; och för det andra, att infusionen av chakra i kalcium faktiskt skulle kunna förändra dess egenskaper på något sätt (detta ingår faktiskt i det första, men nevermind ...). Det här sista stycket kan faktiskt betyda något som: tänk inte på det, det är bara en tecknad film ...: D

0

Kimimoros Kekkai Genkai är inte som Gaaras sand. Gaaras sand kan gå under jorden, krossa stenarna och använda de härdade mineralerna från de lokala stenarna och införliva dem i sin sand. Kimimoro verkar inte göra det alls, utan hans ben och chakrasystem är helt inre.

Jag tror att detta bevisas inte av vad han gör utan av vad han inte gör. I sin strid med Gaara som är klart hans mest pressande strid (eftersom han dör i den) förvandlas han flera gånger, han använder sin ryggradspiska och gör ett antal andra jitsu men absorberar aldrig från hans yttre omgivningar medan Gaara helt klart gör det.

5
  • Rimligt nog. Men människokroppen har bara inte tillräckligt med kalcium för sina jutsus.
  • 1 Ja. Men det är som att säga att Nara-klans kroppar bara inte producerar tillräckligt mörkt för att skapa skuggor. De använder sitt chakra för att skapa mörker (skuggor) som Kimimoros kropp använder hans chakra för att skapa kalcium.
  • 2 @CurtisSumpter: De skapar inte mörker, de kontrollerar dem bara. Du kan läsa det i mangan, när Shikamaru slåss mot Temari. Kimimaro skapar dock nya ben.
  • 2 Rätt nog. Men skapar Sasuke eld eller kontrollerar han den? Är inte Kimimoro precis som Sasuke med eld och använder sitt chakra för att forma ben i motsats till eld?
  • @CurtisSumpter: Jag förstår din mening (även om eld är mer som energi; men vatten är detsamma);). Jag vill inte säga att du har fel, jag är bara inte riktigt säker: D.