Anonim

Final Fantasy Type-0 - Kommentarspelning - Del 1 - Kriget (PS4 HD Remaster)

Final Fantasy Type-0 är inställd i orientering men det verkar vara kopplat till Final Fantasy XIII som i slutändan manipuleras världen av fal'Cie i form av

  • varje nations kristall är en fal'Cie (eftersom kristallerna kan stämpla människor l'Cie)
  • Arecia Al-Rashia som skapade kristallerna och en tjänare av fal'Cie Pulse

  • Gala, tjänare av fal'Cie Lindzei som leder Rursan armén för Tempus Finis

  • Diva, en neutral observatör som jag inte vet vem hon tjänar

och deras mål är uppenbarligen att öppna Etros port enligt Bhunivelzes vilja.

eftersom dessa fal'Cie verkar ha kommit från Pulse eller Lindzei och mer eller mindre gått efter samma slutmål Pulse och Lindzeis fal'Cie på Gran-Pulse och Cocoon var ute efter, betyder detta att Orience är någonstans på Gran-Pulse ? eller är det en annan konstgjord värld som Cocoon eller något annat?

Orientering i Final Fantasy Type-0 finns inte på Gran-Pulse från Final Fantasy XIII.

Gemensamheten som ses mellan Final Fantasy Type-0 och Final Fantasy XIII beror på att båda spelen skiljer sig från Fabula Nova Crystallis-serien. Även om de delar gemensam mytologi existerar de inte inom samma universum. Detta förklarades under Fabula Nova Crystallis tillkännagivande 2006

FABULA NOVA CRYSTALLIS, definierad på latin som "den nya berättelsen om kristallen", består av flera olika titlar baserade på variationer av FINAL FANTASY XIII-universum. Men medan varje titel i projektet innehåller olika karaktärer, olika världar och olika berättelser, är alla i slutändan baserade på och utökar på en gemensam mytos.
SQUARE ENIX avslöjar NÄSTA GENERATION AV FINAL FANTASY

Dessutom kan kristallerna vi ser i Final Fantasy Type 0 betraktas som Fal'Cie och har liknande roller, de är inte riktigt desamma som Fal'Cie vi ser i Final Fantasy XIII. I en intervjuare med regissören1, med avseende på mytologin, påstods det att kristallerna i Final Fantasy Type 0 bara motsvarar Fal'Cie.

I en intervju som hittades i Final Fantasy Type-0 Artwork Book: Secret Vermillion History sa regissören Hajime Tabata att kristallerna har en begränsad egen vilja och, i termer av Fabula Nova Crystallis-mytologin, motsvarar fal'Cie of Final Fantasy XIII (och kallades ursprungligen fal'Cie)
Falcie


1 Översatt version av intervjun