Anonim

5 symtom på syrefattigt blod (hypoxi)

I motsats till att bäras som ett hängsmycke eller något?

Magatama ( ?), Mindre ofta ( ), är böjda, komma-formade pärlor som uppträdde i förhistoriska Japan från den sista jonesperioden genom Kofun-perioden, ungefär ca. 1000 f.Kr. till 600-talet e.Kr. Pärlorna, även beskrivna som juveler, gjordes av primitiva sten- och jordmaterial under den tidiga perioden, men i slutet av Kofun-perioden gjordes nästan uteslutande av jade. Magatama fungerade ursprungligen som dekorativa smycken men fungerade vid slutet av Kofun-perioden som ceremoniella och religiösa föremål. Arkeologiska bevis tyder på att magatama producerades i specifika områden i Japan och spriddes i stor utsträckning genom hela den japanska skärgården via handelsvägar.

Kojiki och Nihon shoki, som slutfördes på 800-talet, har många hänvisningar till magatama. De dyker upp i början av det första kapitlet i Nihon shoki, som till stor del beskriver Japans mytologi. Susanoo, havsguden och stormarna, fick fem hundra magatama från Tamanoya no mikoto, eller Ame-no-Futodama-no-mikoto, juveltillverkningsguden. Susanoo gick till himlen och presenterade dem för sin syster, solgudinnan Amaterasu, som bet av på varandra följande delar av magatamaen och sprängde bort dem för att skapa andra gudar. Tamanoya no mikoto är fortfarande kami-gud för magatama, glasögon och kameror.

I legenden stänger Amaterasu sig senare i en grotta. Ama-no-Koyane-no-mikoto hängde bland annat magatama på ett sakakiträd på fem hundra grenar för att framgångsrikt locka Amaterasu från grottan.

År 58, under kejsaren Suinins regering, registrerar Nihon-shoki att en hund dödar och lossar en mujina, en typ av grävling och en magatama upptäcktes i magen. Denna magatama presenterades för Suinin, som förankrade den vid Isonokami Shrine, där det sägs för närvarande bo. En liknande praxis beskrivs igen i Nihon-shokin under kejsaren Ch ais regeringstid. Ch ai gjorde en inspektionsresa till Tsukushi, eller Ky sh , och fick ett enormt sakakiträd hängt med magatama liksom andra heliga föremål.

Källa: Wikipedia

Jag tror att Magatama i anime är fäst vid pannan / karaktärerna istället för en hänge är att visa karaktärens gudomlighet

Vad är det här för sak?

Pärlan som ser ut som en "9" eller ett komma kallas a magatama. Magatama uppträdde i förhistoriskt Japan (cirka 1000 f.Kr. till 600-talet e.Kr.) och gjordes av primitiva sten- och jordmaterial under den tidiga perioden, men i slutet av Kofun-perioden gjordes nästan uteslutande av jade.

Det är inte känt varför magatama ser ut som de är. De kan utformas efter djurens huggtänder eller fostrets form. Dessutom ser de ut som en del av taijitu, som också visas i första avsnittet av Arjuna:

I anime och manga har karaktärer som är namngivna eller modellerade efter Susanoo, havets gud och stormar, nästan alltid en magatama. Till exempel Susanoo i Akame ga döda! har Yasakani no Magatama, en av de tre kejserliga regalierna i Japan som representerar välvilja, i bröstet:

Förbindelsen mellan magatama och Susanoo finns i japansk mytologi: Susanoo fick fem hundra magatama från Tamanoya no mikoto, eller Ame-no-Futodama-no-mikoto, juveltillverkningsguden, och presenterade dem för sin syster, solgudinnan Amaterasu, när han gick till himlen.

Varför är det inbäddat i pannan?

Som den Akame ga döda! exempel har visat behöver magatama inte vara inbäddat i pannan. I själva verket i ett extremt exempel som finns i Blue Seed, åtta magatama är inbäddade i olika kroppsdelar i Mamoru Kusanagi: fyra i bröstet, två i knäna och ytterligare två i hans baksida. Så vitt jag vet förklaras det aldrig varför magatama är inbäddat i Junas och Susano-Ohs panna och inte i en annan kroppsdel ​​av dem. Jag misstänker att det bara är ett konstnärligt beslut, och eftersom pannan är den vanligaste platsen för det tredje ögat, som liksom magatama är en källa till mystiska krafter.

CharonStyx gjorde en bra poäng att anledningen till att magatama är inbäddat i pannan snarare än att bäras som ett hängsmycke är att visa karaktärernas gudomlighet: att de har medfödda ädla ansvarsområden och gudomliga krafter som inte kan tas bort från dem.