Anonim

Borutos Jougan bekräftad! Förmågor & detaljer avslöjade! Boruto Naruto Next Generations - ボ ル ト -

Om man skulle använda Izanagi eller Izanami skulle ljuset i det ögat gå förlorat för alltid. När Tobi använde den ersatte han ögat med en Rinnegan. Det anges inte tydligt, men de fick det att låta som om han inte kunde ha använt en annan Sharingan för att ersätta den.

Det är min fråga: kan man transplantera ett nytt Sharingan-öga i det uttaget och få ljus i ögat igen?

JA, kunde en ny Sharingan transplanteras i ögonkontakten för att ersätta ögat som använde Izanagi. Användning av Izanagi eller Izanami får ögat att permanent förlora sitt ljus, men det skadar inte den optiska nerven som ansluter till ögat. Om det gjorde det borde Tobi inte ha kunnat transplantera ens en Rinnegan där. För den delen kunde han ha transplanterat en Byakugan eller ett vanligt öga där.

Tobi ville ha Rinnegan för sin egen skull, inte för att han på något sätt var tvungen att ersätta det "permanent stängda" Sharingan-ögat. I själva verket skulle han inte ha vetat i förväg att han skulle tvingas använda Izanagi i striden med Konan. Hypotetiskt, om Konan helt enkelt hade överlämnat Nagatos Rinnegan till honom, skulle han ändå ha tagit ut det vänstra ögat och ersatt det med Rinnegan.