Anonim

Del och produktregeln MIT 18.02SC Multivariable Calculus, hösten 2010

Jag vet att ljusromanen Ödet / Apokryfa har en viss avvikande punkt efter det tredje gralkriget, men jag undrade exakt vad den avvikande punkten var. Hur hamnade världen utan ett fjärde och femte gralkrig? Vann någon tredje gralkriget, eller fanns det något annat som hände annorlunda?

En orsak var Darnic Prestone Yggdmillennia, som hjälpte nazisterna under det tredje heliga graalkriget genom att lokalisera den större graalen och stjäla den.

För sjuttio år sedan deltog han i Fuyukis tredje heliga graalkrig i okänd egenskap och hjälpte nazisterna att förment hjälpa dem att främja sina egna mål. Han hittade platsen för den större graalen och med den nazistiska arméns makt bakom sig plundrade den den. Han förrådde nazisterna när den transporterades till Tyskland utan deras kunskap, vilket ledde till att de enda detaljerna var kända att graalen försvann spårlöst och magusen som hjälpte dem försvann också.

Men det finns också en annan avvikelse som går tillbaka tidigare än Darnic.

I den ursprungliga tidslinjen som Fate / Zero och Fate / Stay Night följer efter kallade Einzberns till en ny Avenger Class för Angra Mainyu. Men dess tidiga nederlag och lagring i Greater Grail korrumperade det och orsakade de avvikelser vi ser i framtida krig (icke-heroiska andar kallas, önskar bli förstörelse).

I Fate / Apocrypha kallade Einzberns emellertid härskaren, som i Great Holy Grail War är Joan of Arc, men i tredje kriget var det Shirou Tokisada Amakusa som vi känner i Apocrypha som Shirou Kotomine

När det tredje kriget slutade stod Einzberns uppenbarligen närmare den större graalen än någon annan. Men Darnic Prestone Yggdmillennia stal framgångsrikt Greater Grail, de enda överlevande i Fuyuki City var Shirou och Risei Kotomine. Medan hans mästare dödades i aktion förblev Shirou materialiserad på grund av att Shirou kom i kontakt med den större graalen och han lyckades ta emot kött.

Så vi kan anta att det som orsakade att tidslinjen delades är när Einzberns valde att kalla till linjal istället för Avenger.