Anonim

Servitriserna jag vet hur pojkar gillar

Världsregeringen har jagat Nico Robin för att ha läst historien om Void Century på Poneglyph-stenar. Men varför kommer de inte bara att förstöra det så att problemet är löst?

2
  • Jag läser inte One Piece, men jag antar att det är naturligt att behålla dem av historiskt skäl och för framtida forskning.
  • Jag tror inte att regeringen har denna anledning. Så tydligt är de emot forskning och studier angående Poneglyph-stenar för att dölja historien under Void Century. Ett bra exempel är hur de förintar hela ön Ohara för att ha studerat dessa stenar. Det är bara Nico Robin som är den överlevande, det är därför hon har en hög belöning när hon fortfarande var liten.

Enligt wikia är Poneglyph oförstörbar.

Blocken har ingen verklig kraft själva, förutom deras oförstörbarhet; det har sagts att inte ens sprängämnen kan lämna repor på dessa stenar. Men orden de innehåller har makten att förändra världen.

Var och en berättar en historia som länge har glömts bort. Denna historia omfattar nämnder av (minst) tre massförstörelsevapen: Pluton, Poseidon och Uranus. Det finns två typer av poneglyfer: de som innehåller information om hur man når de andra poneglyferna och de som bär posterna för "True History". Först när stenarna läses som en, fyller de i världens ogiltiga århundrade. I världsregeringens ögon är de farliga artefakter och trots att de förklarat stenarna som farliga på grund av vapnen är verkligheten att det fallna kungarikets ideal som skrivs på några av stenarna är mycket farligare än något av vapnet.

Eftersom regeringen uppgav att Poneglyph är farliga artefakter och blocken också oförstörbara, föredrar regeringen att döda folk i Ohara snarare än att förstöra Poneglyph.

0