Anonim

Efter att hans förbannelse upphävts fanns inte längre orsaken till hans landsflykt från sin by. Hans förhållande med San visade inte heller några tecken på att utvecklas vidare.

Men han bestämde sig för att stanna kvar i Irontown.

Eftersom han är en prins av sitt folk (och den sista som startar), skulle det inte vara mer logiskt för honom att återvända hem?

3
  • LO ~ VU ... Han är en ihållande :)
  • Vi vet inte att han inte återvänder. Han säger att han vill hjälpa till att bygga upp Irontown men vem ska säga att han inte återvänder dit efter att Irontown har byggts om? Ashitakas historia är oavslutad.
  • @Aaron Men filmen är det inte. Så från kanonmaterial återvänder han inte, eftersom vi inte får veta att han återvänder. Allt efter de avslutande krediterna som inte är "Guds ord" är ren spekulation och utanför ramen för frågor och svar.

Jag har ett par argument om varför han inte längre återvänder hem.

Det första är att hans förvisning förbjuder honom att göra det. Ashitaka klippte sitt eget hår vilket symboliserar att han tappar sin kultur och sitt arv. Kaya ger också Ashitaka sin dolk eftersom hon ville att han skulle ha ett minne om henne. Det visar att han inte längre får komma tillbaka till byn.

Ett annat argument är att han inte längre har ett sätt att återvända hem. I scenerna efter att Ashitaka lämnade byn är det uppenbart att han har rest ett stort avstånd från sin by. Troligtvis har han glömt vägen hem.

Slutligen kunde han ha stannat kvar av hänsyn till de andra. Mononoke-hime är personen han älskar och han vill stanna hos henne. Det är möjligt att han också vill skapa ett bra förhållande mellan Irontown och skogen så att framtida demoner inte kommer och attackerar hans by eller andra byar. Dessutom sköts hans älg och kan förmodligen inte gå så långt det en gång kunde. Så han håller sig utom hänsyn till älgen, eftersom det är möjligt att älgen inte skulle ha kunnat göra resan.

Detta säger regissören Miyasaki:

Ashitaka är förlorad när han kommer in i omvärlden, det vill säga staden, från sin by. Vid denna tidpunkt gömmer han sitt ansikte för att visa att han är en icke-person. I det ögonblick som han klippte av sin toppknut var han faktiskt inte längre människa. Att klippa en toppknut i en by har den meningen. Så det ser ut som Ashitaka lämnar (byn) av sin egen vilja, men faktiskt tvingar byn honom att lämna, tror jag. Ashitaka, som en sådan pojke, kan inte förhandla bra när han går till marknaden. Nordöstra området, där Ashitakas by var, brukade producera guld. Så Ashitaka erbjöd bara ett guldkorn istället för pengar utan att veta vad värdet av det var.

Och...

  • Vad sägs om att åka tillbaka till Emishis by?

M: Han kan inte gå tillbaka. Även om han kunde gå tillbaka, vad skulle det vara där? Det kan finnas en viss tidsfördröjning, men så småningom kommer världen av vad Eboshi har gjort vid Tatara Ba att rusa in. Så om Ashitaka säger "Jag ska åka hem" sedan hans förbannelse botades, kommer det inte att vara någon lösning. Och det blir ett stort problem om han tar tillbaka San.

  • Kaya, som såg Ashitaka av, älskade Ashitaka, eller hur?

M: Ja naturligtvis. Hon kallar honom "Anisama (äldre bror)", men det betyder bara att han är en äldre pojke i hennes klan.

  • Så de är inte riktiga bror och syster.

M: Om de var det skulle det inte vara intressant alls. Det brukade vara mycket äktenskap bland blodförhållandena i Japan. Jag tänkte på Kaya som en tjej som är fast besluten att göra det (gifta sig med Ashitaka). Men Ashitaka valde San. Det är inte alls konstigt att leva med San, som lever med ett sådant brutalt öde. Sånt är livet.

Källa: Miyazaki på Mononoke-hime

Ta detta med ett saltkorn eftersom jag bara tar en vild gissning. I början av filmen sa en av Ashitakas byn högre ups något om att deras stam drevs ut för 500 år sedan av Shogunate, så de ville nog inte ha något att göra med dem längre. Emishi-stammen verkar som en stam som är stolt och verkligen värdesätter sin egen kultur. Det är troligt att de inte vill ha delaktighet från externa parter / influenser. Ashitaka tog tanken att resa utanför stamens område och klippa håret som en symbol för att klippa hans släktlinje och engagemang med stammen, så det är förmodligen anledningen till att de verkade så ledsna och förlorade allt hopp , det var inte för att de inte trodde att han hade gjort det, utan även om han gjorde det levande, kan han inte gå tillbaka längre.

Anledningen till varför hans förbannelse upphävdes inte. Den är fortfarande där bara den går inte snabbare som den gjorde tidigare