Anonim

DIRIGERA OM! One Piece: säsong 12 avsnitt 437, 438 och 439 Reaction

Så i kapitel 545 håller Ivankov och Inazuma av Magellan. Och de blir täckta av gift (åtminstone gör Ivankov säkert).
Hur överlever de det? Kanske Ivankov kan jag förstå, men hur kan Inazuma besegras av Magellan och ändå kunna känna sig bättre nog, även med Ivankovs hjälp, för att hjälpa till i Marineford-kriget?

Följande detaljer hämtas direkt från wiki-sidan på Inazuma: (betoning min)

Efter en kort kamp mellan Luffy och Blackbeard lyckades Inazuma och de andra nå nivå 3: här klippte han trappan till nivå 2 enligt instruktionerna från Ivankov, som stannade för att slåss mot Magellan. Inazuma vägrade följa de andra fångarna till nivå 1 och stannade framför trappan och väntade på Iva, men han nåddes istället av Magellan, som lätt besegrade honom med gift.

Lyckligtvis plockades Inazuma av Ivankov. Även om båda var det knappt vid liv efter att ha besegrats av Magellans gift, kom de snabbt ihop med resten av deras allierade på toppen av Impel Down med Ivas helvink för att driva dem upp i fängelset. Efter att ha kommit ihop med resten av deras allierade fick Inazuma och resten inte ett ögonblick då Magellan kom på dem med sin mest kraftfulla teknik. Med hänsyn till råd från Jinbe över Den Den Mushi hängde de alla fast på Ivas stora huvud och använde en annan Hell Wink och sprängde sig ut i havet precis när Magellan hörnade dem alla vid piren. Även om detta drag verkade dumt på grund av att vattnet kring Impel Down var ett Sea King's bo, räddades de lyckligtvis av en skola av valhajar som Jinbe efterlyste hjälp.

Så ja, de båda besegrades av Magellans gift och flydde knappt till skeppet. Nu, nästa avsnitt på sidan, om Marineford War säger: (betoning min)

Inazuma behandlades för sina gifter på flyktfartyget till Marineford. Ivankov bestämmer sig för att inte använda sina läkande och spänningshormoneroch hävdar att Inazuma är en mycket viktig revolutionär och denna process förkortar livslängden och kan orsaka olika efterverkningar. Bestämmer Iva bara för att vänta tills Inazuma är återställd.

Mot slutet av striden vid Marineford kom Inazuma ut ur Ivankovs hår och hade gömt sig i den hela tiden sedan båten kraschade in i striden. Han använde sedan sina Devil Fruit-krafter för att skapa en gångväg till Ace's Execution-plattform för Luffy.


På samma sätt från sidan på Ivankov:

Ivankov avslöjade att han använde läkande hormoner och spänningshormoner för att rädda sig från giftet, men han ville inte sätta Inazuma igenom samma sak.


Så Iva botar gifterna för att säkerställa att Inazuma är ute av fara och sedan inte använder hormonerna på honom. Därför är Inazuma ute av funktion till slutet av kriget, och även då kämpar det inte riktigt huvud mot huvud med någon.

2
  • Tack för den detaljerade omprövningen av vad som hände, men jag känner mig fortfarande som om min fråga är obesvarad. 1) Det tog Luffy mer än en dag att återhämta sig och den hastighet han gjorde var förmodligen mirakulös. Hur blev de så snabba? 2) Och om du inte behövde hormonerna, varför måste Luffy ha dem? På samma rad, vad menar du med "Iva botar gifterna för att säkerställa att Inazuma är ute av fara"? Jag trodde att hela härdningsdelen involverade läkande hormoner.
  • Jag kan bara anta att det har att göra med mängden de förgiftades. Det verkar inte som att han använde olika gifter på var och en av dem, men Luffy var helt dränkt i det när han först kämpade mot Magellan. Enligt Magellans wiki-sida verkar Inazuma bara ha kämpat mot honom en kort stund innan Hydra blockerades av Mr. 3s ljusväggar.