Anonim

Dragon Ball Xenoverse - Del 17 (DBZ Xenoverse Playthrough)

Så som jag förstår finns det fyra versioner av Dragonball Z Anime (korrigera mig om jag har fel med det här):

  1. Japansk version / Undertexter på engelska
  2. Funimationsversion
  3. Ocean Dub
  4. Dragonball Kai

Så jag går igenom episoderna med min fru för första gången och tittar på en version som verkar "mindre censurerad" än vad jag minns att jag såg. Det finns mycket blod och svordomar, vilket jag faktiskt är ok med eftersom det gör det mer realistiskt i mitt sinne men vilken version skulle detta vara? Jag gissade inte det som spelade på Toonami.

Min andra fråga är, plotvis är det några stora skillnader mellan den ocensurerade som jag tittar mot den mer censurerade? Jag kom precis till början av Freiza Saga och märkte att i Saiyin Saga till exempel Gohan aldrig nämnde var han ville bjuda in Piccolo till hans födelsedagsfest. Det här är inte en enorm affär i plot men jag undrade om någon som har sett båda versionerna märkte något större? Jag skulle tro mer eller mindre att den ocensurerade versionen = censurerad version + lite mer. En sak som verkligen chockade mig är att Goku i den ocensurerade versionen får reda på att han förvandlades till Ape-formen och dödade sin farfar när han var liten, medan den ocensurerade aldrig nämner detta. Det verkar vara en stor del av honom att ta reda på det eller inte!

Jag märker också att musiken är helt annorlunda och IMO att den ocensurerade musiken är bättre än jag minns. Det låter som en full orkester som utför det varje avsnitt.

För det första finns det flera fler anpassningar av Dragon Ball Z och inte bara de fyra du listade. Men de. Eftersom det inte är huvudfrågan kommer jag inte att utarbeta det.

För att svara på din första fråga skulle den japanska versionen verkligen vara den sanna shonen-serien och kanske vad Dragon Ball Z verkligen är tänkt att vara. Att vara någon som personligen ogillar dubbade versioner, Funimation dub är verkligen mycket bra och Bruce Faulconer spår gör det till en övergripande fantastisk upplevelse. Funimation-dubben som sändes på TV var uppenbarligen kraftigt censurerad, men ocensurerade versioner av dubben (Visuellt) har släppts, men när det gäller manuset finns det censur.

När det gäller din andra fråga skiljer sig DBZ Kai från huvudversionen eftersom den tenderar att ta bort fillerepisoder. Även om det inte finns någon signifikant skillnad såvitt Plot går. Med hänvisning till Goku-fynd om Gohan var det inte riktigt censurerat. Vad som censureras är främst nakenhet, våld och slumpmässiga fall som dessa till exempel:

Ordet "HELL" ersätts med "HFIL". Gohans tårar har tagits bort för att få det att se ut som "Less of a Kidnapping". Du kan titta på en lista med censur i serien här.

2
  • Så egentligen som jag förstår det (mer eller mindre) gick den japanska versionen> Ocean dub (med samma plot just översatt)> och sedan Funimation som hade censur för Toonami> sedan till Dragonball Kai? Jag tror att Funimaion-versionen är den version som sändes på Toonami, eller hur?
  • 1 @EricF Nej. Dragon Ball Z Funimation-versionen som sändes på Toonami var starkt censurerad. Sedan släppte de en ocensurerad version som är dubben jag rekommenderar att du tittar på (om du tittar på dubben). Jag ogillar personligen Ocean Dub. DBZ Kai är också värt att titta på. Fyllnadsepisoderna har dock tagits bort från samma sak (så det handlar om personlig preferens).