Anonim

[HD] DnB | Höjd - Stilleben

I Shirobakomåste studion leverera band till fysiska programföretag. Jag är inte förvånad över att detta är en process, men jag är förvånad över att det inte finns något mer modern på plats.

Tidigt lär vi oss att Musani Animation har en FTP-server för att lagra sina filer - så varför skickar de inte bara filen över internet?

Jag har hört några argument för att fysisk leverans fortfarande är snabbare, men jag är inte säker på att jag köper det - Japans internethastigheter är ganska bra och filstorlekarna borde inte vara alltför stora eftersom det borde vara den sammanställda produkten snarare än filer med bildlager, ljudspår, cg-modeller, etc. alla separata.

Är anime verkligen fortfarande skickat med band? Om så är fallet - varför?

1
  • Det andra argumentet jag har hört till förmån för tejp är tillförlitlighet - det finns ett miljon-och-ett sätt som ett helt digitalt filöverföringssystem kan gå sönder (massor av "rörliga" delar); att överföra den färdiga produkten med fysiska medel är mycket mer pålitlig. Det är ett rimligt argument för mig, även om jag inte vet om det egentligen är korrekt.

Nej, band används inte längre. Bandet som visas i Shirobako är bara ett skämt med hänvisning till gamla tider. DVD-R används nuförtiden, och kanske någon gång i framtiden kommer blu-ray att ersätta dem. Det verkar som att trenden med att använda DVD-R började åtminstone 2007. På en sida är shirobako inte nödvändigtvis vita heller i verkligheten.

Vad gäller möjliga skäl till varför de måste ge det fysiskt:

  1. De är sena så de har inte tid att skicka det per post.
  2. FTP-servern var nere i anime så de hade inget annat val.
  3. Mark för respekt och allvar för sändarna.
  4. Inget problem med "tidsstämpel" bevis (om programföretagen vägrade att acceptera shirobako på grund av senhet) eftersom en person går direkt för att ge den.
  5. Minskad risk för att läcka avsnittet om det ges av ett annat medelvärde.

Källor:

  • moto-neta.com/anime/shirobako/
  • detalj.chiebukuro.yahoo.co.jp/qa/question_detail/q1185176891
  • img.animeanime.jp/imgs/thumb_h/44928.jpg
  • själva anime Shirobako
  • Massor av andra sidor på Google när du söker efter " "
1
  • 1 Detta svar verkar förvirra de "vita rutorna" som ges till personalen och media som skickas till programföretag för att visa på luften. Jag tror inte att en DVD-R skulle anses vara acceptabel att skicka till en sändare, inte ens för en SD-show. Det skulle självklart inte fungera för en modern HD-show. Som jag sa i en annan kommentar ser bandet på bilden ut som att det är en professionell HDCAM digital videokassett. Medan jag inte är säker på hur mycket användning det här formatet får idag, skulle det inte vara för några år sedan (inte 2007) att japanska programföretag övergick till något annat om de inte längre är vanligt.

Så jag gick tillbaka till forskning efter Ross Ridges kommentar, och mitt svar är nu:

Ja, de används fortfarande (men lite mindre sedan 2011-2012).


I grund och botten när nätverk och höghastighetsbandbredder blir mer konkurrenskraftiga, överföringslösningen över internet är nu toppmodern när det gäller att skicka data till programföretag. Dedikerade lösningar började dyka upp runt 2011 och antas successivt.

I alla fall, professionella band är fortfarande det mest populära sättet (från och med 2016) att använda som en masterband att ge fysiskt till programföretag.

Effektivt tar animationsprogramvara, som RETAS STUDIO, hand om nätverksbehov för intern filcirkulation, sedan används en professionell bandspelare för de sista stegen i efterproduktionen för att "kompilera" allt, som du sa.

När det gäller möjliga skäl till varför de måste ge det fysiskt i anime:

  • De är sena så de har inte tid att skicka det per post.
  • FTP-servern var nere i anime så de hade inget annat val.
  • Mark för respekt och allvar för sändarna.
  • Minskad risk för att läcka avsnittet om det gavs på annat sätt.

Mer information om bandformaten

Historiskt använde anime-studior mestadels D2-VTR-band på 90-00-talet (SD-kvalitet) och övergick sedan successivt till nyare format.

Numera dikterar preferensen från sändarens sida i princip det förväntade formatet. Speciellt är standarden i branschen HDCAM (1440x1080), medan NHK är i stort sett den enda sändaren som föredrar att skicka master till dem som ett nyare och bättre HDCAM-SR-band.

De flesta anime-studior har å andra sidan redan uppgraderats till HDCAM-SR, som har kompatibilitet med HDCAM, och så att de också kan användas för att skickas till programföretag oavsett om programföretagen använder HDCAM eller HDCAM-SR. En minoritet av studiorna har dock inte råd att betala för en HDCAM-SR-inspelare, så de kan föredra att lägga ut kodningen på externa företag som IMAGICA eller Sony PCL.


När det gäller utländska programföretag

Den föredragna lösningen är att studion redigerar de svarta skärmdelar som normalt lämnas för TV-reklam och sedan tar utmatningsinnehållet direkt i HD-data som ska läggas på en enkel hårddisk med USB 3.0.

Detta beror främst på att HDCAM-SR är mycket kostsamt, så att det inte lönar sig ekonomiskt om det skulle användas som ett medium för att skicka utomlands. Dessutom förstörde den stora jordbävningen i Japan 2011 Sony-fabriken där HDCAM-SR-band tillverkades, vilket orsakade brist på band runt om i världen. Denna händelse formade kostnaden för band, och så processen för hur man skickar anime utomlands vid den tiden.

Nuförtiden, när det finns krav på simulcast, som för Crunchyroll eller Funimation, föredras direktöverföringslösningen, med programvara som Aspera som standard i branschen för snabb filöverföring (en normal anime-episod kan vara cirka 37 GB att skicka, medan en speciell episod lätt kan gå över 100 GB).


Mer om shirobako

Mitt tidigare svar kretsade huvudsakligen kring shirobako. Jag hade en viss förvirring (jag tackar Ross Ridge för att han påpekade det), så jag kommer att ge några fler detaljer om det för att korrigera mig själv, men lämna ändå innehållet i mitt tidigare svar här.

Som sagt i anime är "shirobako" historiskt ett tejp i en vit låda. Detta medium ges till studiopersonal så att de kan göra en sista kontroll av fel innan masterbandet (HDCAM-SR jag tidigare pratat om) skickas till sändaren. I alla fall, termen shirobako används också ibland för att prata om masterbandet.

Detta kommer faktiskt av det faktum att shirobako i allmänhet är HDCAM-SR-band, som vanligtvis kommer i vitgråa rutor (som bilden ovan), samma som de band som används för att sända till sändaren!

En trend med att använda DVD-R för shirobako verkar dock ha börjat någonstans runt 2007, och så var den "vita rutan" inte längre relevant.

En shirobako nuförtiden

Till sist: rutor för HDCAM är vanligtvis svartgrå, så bandet i skärmdumpen från frågan är sannolikt ett HDCAM-band.


Källor:

  • http://tonarino-kawauso.com/wordpress/column01/
  • moto-neta.com/anime/shirobako/
  • detalj.chiebukuro.yahoo.co.jp/qa/question_detail/q1185176891
  • img.animeanime.jp/imgs/thumb_h/44928.jpg

Justim Sevakis, som är en cohost av ANNcast, dagjobb är DVD-författare; från att lyssna på honom (de gjorde till och med en show där Justin var gäst och inte värd) är allt digitalt. Jag skulle vara väldigt nyfiken på att se om någon någonsin har skapat ett icke-digitalt medium (band) som rymmer 1080p-video. Jag har vänner som arbetar på amerikanska TV-stationer och allt lagras på en server och jag förstår inte varför japanerna skulle göra det annorlunda. Du måste också komma ihåg att om du producerar TV för 1080p måste du skjuta i högre upplösning. Detta är problemet med 4K-video. För att producera professionellt innehåll måste du skjuta på 8K problemet är att få en bildskärm som kan se denna upplösning.

7
  • Frågan handlade om huruvida showen skulle skickas in på band. Frågan handlade inte om det skulle vara digitalt eller inte.
  • @RossRidge Ja, jag sa att bandet satte upp videon på bandet och sedan rippade den till hårddiskar så att folk kan använda den. Enligt Sam Pinansky, som drev Anime Sols (RIP), var allt hans team arbetade med på hårddiskar. Hans team hanterade aldrig band. Anime sols specificerade översättningen av gammal anime från 70- och 80-talet.
  • 2 Du sa ingenting om tejp. Förfarandena för ett företag som varken är japanskt eller en TV-station är inte särskilt relevanta.
  • Jag ber om ursäkt för att du inte har kunnat härleda icke-digitalt medium som band. Såvida du inte använder bandstationer för säkerhetskopiering av data är de data som lagras vanligtvis analoga. En annan anledning till att detta inte fungerar skulle vara att det inte finns någon standardisering för bandstationer och att du har fastnat med en leverantör.
  • 5 Ditt svar har liten eller ingen relevans för OP: s fråga om japanska anime-sändningar. Överväg att redigera din fråga för att återspegla frågan. Om du insisterar på att använda amerikanska sändningsstandarder som en del av ditt svar, försök åtminstone förklara hur det relaterade till japanska sändningsstandarder.