Anonim

Hur man använder japansk inspirerad röd gulgrön LED-klocka

Varför slår fansubbers samman video och undertexter i en fil?

Ibland är det en mkv-fil och jag kan bara extrahera suben.

På vissa webbplatser kodar de in det i videoramar som bildöverlägg.

Det här är så dumt. Varför inte bara ha en videofil som flera språk eller översättningsversioner (korrigeringar) kan dela med sig, istället för att koda om och ladda om igen? Och om någon vill ha en sub kan de ladda ner bara underdelen. Att distribuera subs måste också vara enklare eftersom undertextsfilerna är mindre, så det går inte till spillo bandbredd, och det kanske inte ens är det olaglig att bara dela sub. Massor av skäl!

Har de någon anledning som jag inte inser?

12
  • I själva verket har hardsubbing blivit otrevligt i fansubbing-communityn i många år nu. Det är de officiella distributörerna (som Funimation) som tappar deras utgåvor. Och notera "HorribleSubs" är inte subbing grupp. De rippar bara strömmande webbplatser som Crunchyroll och Funimation.
  • när det gäller din anteckning. ja subbing är bortsett från anime men detta skiljer sig från fansubbing
  • delning av undertextsfiler på nätet kan vara lika olagligt som att dela anime på nätet utan de nödvändiga linjerna eftersom undertexter kan betraktas som skriptet som som diskuteras här också är upphovsrättsskyddat innehåll
  • Jag håller faktiskt inte med om att denna fråga ska stängas. Poängen med "Begär olagligt material" nära anledning var att bli av med frågor som "Var kan jag hitta fansubs av XX-serien?", Som denna fråga inte ställer. Det här handlar om en praxis i produktionen av fansubs, och att prata om den praxis är varken olagligt eller upphovsrättsskyddat, och det innebär inte heller att begära länkar till olagligt eller upphovsrättsskyddat material - särskilt eftersom det inte ens nämner en specifik serie.
  • @ Memor-X Mitt argument mot den nära anledningen var att fråga om varför fansubbers gör hardsubs egentligen inte ber om länkar till fansubs, därför är det i mina ögon inte att begära olagligt eller upphovsrättsskyddat material. För mig är det inte att begära olagligt eller upphovsrättsskyddat material att fråga om produktion av fansub. Det finns legitima skäl att stänga detta, jag trodde bara inte att det valda skälet var en av dem. Men som sagt bryr jag mig verkligen inte om denna fråga tillräckligt för att argumentera om den; det är stängt och jag är klar med det.

Jag är inte säker på hela omfattningen av hardsub-användning, men här är åtminstone ett allmänt använt fall:

Det finns massor av webbplatser där människor kan titta på anime online. Och de flesta av dessa webbplatser använder riktigt primitiva inbäddade videospelare, som vanligtvis inte kan manipuleras med undertexter, som att växla mellan undertexter på olika språk eller till och med aktivera / inaktivera undertexter. Så den enda lönsamma metoden att inkludera undertexter i sådana fall är hardsub.