Anonim

Deku Goes Plus Ultra!

Detta frågades av någon på en annan webbplats men verkar ha begränsade svar, eller åtminstone inte tillräckligt för att tillfredsställa mig själv, så jag frågar här.

Eftersom Eri kan, korrigera mig om jag har fel, spola tillbaka en persons kropp, kan Eri också spola tillbaka en död kropp till en levande kropp?

1
  • OP, jag redigerade din fråga för att göra den mer läsbar. Återställ gärna det eller redigera om jag tolkade det du vill veta fel.

Så vitt jag vet har det inte funnits någon händelse ännu i mangan där Eri visade sig ha återställt en död person till liv.

Vad vi vet är att:

  • Hennes karaktär kan bara påverka en persons fysiska tillstånd, som nämnts av Aizawa i Kapitel 161
  • Hennes karaktär kan radera en persons existens helt, som nämnts i Kapitel 156, när hennes far av misstag rörde henne

Personligen är detta fortfarande vagt. Har en person till exempel en själ? För om han / hon gör det, kommer själen vid sidan av kroppen också att påverkas? Det som bara är känt är att hennes karaktär bara kan påverka det fysiska tillståndet hos dem hon är i kontakt med eller inom hennes närhet. Det finns en möjlighet att, om en person har en själ, kan den också påverkas, om inte mangan avfärdar det helt. Finns det en garanti att om en person har en själ, skulle hans / hennes själ fortfarande vara nära sin fysiska kropp vid döden? Nästan tillräckligt för att påverkas av hennes besynnerlighet?

Men förutsatt att en person inte har en själ och död är bara ett annat fysiskt tillstånd i kroppen My Hero Academia världen, då kunde hon teoretiskt.

Det finns fortfarande mycket att veta om hennes särdrag att vi bara kan spekulera i vad som kan vara eller inte kan vara möjligt. Såvitt jag vet har mangan ännu inte klargjort detta.