Anonim

HASTIGHETSTECKNING - ROY MUSTANG från FMA

När Mustang utför sin flammealkemi klappar han inte med händerna för att skapa den, eller hur? Han knäpper bara fingrarna:

De andra verkar alltid klappa när de utför alkemi:

Hur gör Mustang detta?

1
  • Jag har inte sett anime från 2003 så jag vet inte om det finns någon förklaring där

Det är hans tändningsklo. Som förklaras i 2003-anime-avsnittet "Fullmetal VS Flame" skapar de en gnista när han knäpper fingrarna och han använder alkemi för att manipulera de andra elementen för att göra explosioner eller eld. Klorna har transmutationscirkeln på sig, så om den tas bort kan han inte använda den, vilket visas under striden och även senare i 2003-serien när han kämpade med Pride.

Ed å andra sidan klappar sina händer för att han har varit i Sanningens port och skapat en fullständig uppsättning med sin egen kropp, vilket kräver inga cirklar. Det är bara de som har varit i Sanningens port kan göra, som Izumi.

Medan jag hänvisar till 2003-anime skulle grunden för Mustangs alkemi vara densamma som hur alkemi fungerar är densamma.

1
  • 2 Även om dina inlägg är informativa är vissa delar mycket svåra att förstå på grund av påkörningsdom. Det skulle vara trevligt om du kunde ta lite tid att granska dina inlägg och åtgärda problemet.

Klappningen är endast nödvändig om man inte använder en transmutationscirkel. Som anges av Scar är det nödvändigt att skapa en ring med handflatorna (för att skapa ett flöde av energi ordentligt). Detta är fallet för Izumi Curtis och Edward Elric, som de enda som minns sin tid inom Sanningens port. Senare (spoilers fram till avsnitt 60 eller så),

Alphonse Elric minns sina minnen och får denna förmåga; Roy Mustang dras också genom Sanningens port för att få denna förmåga också.

De som använder Philosopher's Stones är undantagna från denna regel av okända skäl; det är kanske sådant att stenen kan ge det nödvändiga flödet utan en cirkel.

Du kommer att märka att andra alkemister som har transmutationscirklar inte behöver klappa: Major Armstrong, Basque Grand och Giolio Comanche om jag minns rätt. Även Al, efter att ha ritat en cirkel, klappar inte:

Roy Mustangs flammealkemi görs genom transmutation av luft (komprimerar den mycket tätt) och skapar sedan en gnista med hans handskar för att antända den.

Edward klappar för att utföra transmutationer eftersom han har sett porten när han försökte mänsklig transmutation. Som ett resultat betyder detta, som förklarats av Izumi Curtis (åtminstone i manga och Brotherhood-anime) att hans kropp blir en array, och så att han kan utföra alkemi utan en cirkel.

Mustang, som förklaras i manga och anime från 2003, använder handskar som skapar en gnista när han knäpper fingrarna. Eftersom den nödvändiga transmutationscirkeln finns på handskarna som han bär, kan han utföra transmutationen utan att dra ut matrisen. Det finns också andra alkemister i serien som inte klappar för att utföra alkemi: t.ex. Armstrong, Kimblee eller baskiska Gran (åtminstone i mangan), så Mustang är inte den enda karaktären som gör detta.

Mustangs tändhandske är tillverkad av ett material som ger en gnista när den gnuggas ihop

Hans handske har också Transmutation-cirkeln

Om jag kommer ihåg rätt eller har rätt kunskap har det något att göra med att bryta ner H2O i luften för att skapa rena former av väte för att antända en linje av flamma och syre för att hålla flammen Alive tillräckligt länge för att nå sitt mål Min teori om det men det kan vara annorlunda

Roys handskar är gjorda av ett speciellt material som kallas antändningsduk, när han snäpper det blir en gnista. Sedan använder han transmutationscirkeln på handskens baksida och använder alkemi för att ändra syrgasdensiteten i luftmolekylerna och expanderar sedan snabbt och dras samman genom att förbränna väte och sedan använda gnistan för att antända det.

Ignition Claw-teorin kan inte vara sant, för under kampen med Lust in Brotherhood hade Roy inte sina handskar på. Snarare knäppte han med sina bara händer medan han sportade en Transformation Circle på sin opisthenar.

Vad det kan vara är den konstanta konstruktionen av H2O och dekonstruktionen av H2O med hjälp av syre och väte som redan finns i luften. Genom att kontinuerligt rekonstruera och dekonstruera väte och syre med luften skapar du förbränning i en initial energikälla för att starta den. Om du är intresserad, ta en titt på syre- och väteförbränning.

Vi noterar också att han har svårt att använda sin förmåga under regnet, och det kan sägas att luftfuktigheten i luften kan påverka hans skicklighet vid konstruktion och förstörelse av H2O; med tanke på att förbränningen involverar KONSTRUKTION av H2O snarare än förstörelse av det, skulle det vara betydligt svårare att få svar i våta miljöer.

REDIGERA: Ah. Okej. Jag har inte avslutat serien och jag har inte tagit en förklaring ännu. Jag googlade runt efter en men var inte nöjd, så gjorde jag upp en.

3
  • hänvisar du till detta där han har en tändare för att skapa en gnista snarare än gnistan som genereras från att knäppa hans tändningsklo?
  • 2 Roy hade inte sina handskar, men han använde Havocs tändare istället för att skapa en gnista. Förklaringen i universum (ges av Havoc, åtminstone i mangan efter tågkapningen) är att Roy helt enkelt behöver en gnista och för att kunna manipulera syrekoncentrationer (för att möjliggöra förbränning).
  • 1 Ah, nu när jag har omprövat scenen har jag gjort ett misstag. Inte så komplicerat som jag skulle vilja ha, med tanke på den "noggranna studie" som Mr. Hawkeye var tvungen att gå igenom för att skapa denna typ av stridsalkemi, men mkay.