Anonim

CellyRu X E Mozzy X Philthy Rich - Next Body On Me | Filmad av @tstrongbvs

En av de stora bristerna i EVA-systemen är frågan om EVAs nervsystem som ansluter och interagerar med pilotens nervsystem. Under manga och anime visas det gång på gång att EVA-skadorna som uppstått under striden överförs också till piloten, ett bra exempel är att Zeruel spränger EVA-enhetens 01 hand och Shinji känner smärtan av nämnda handling.

Detta fick mig att tänka, uppenbarligen skulle mängden smärta som uthärdat skicka någon normal person i chock, på grund av flera faktorer, som blodförlust och direkt "smärta". Om en EVA skadas allvarligt under en strid, skulle inte chocken av "smärta och skador" vara tillräckligt för att döda piloten?

Ett mycket grafiskt exempel är Asuka och EVA Unit 02 mot massproduktion Evangelion Units, med stor uppmärksamhet åt den stora mängden skada som Unit 02 har uppstått under striden, avsvävad och så vidare, så småningom dödar EVA Unit.

Efter att ha läst lite på Evangelion Wikis, snubblade jag på en artikel som svarar på denna fråga.

En Evangelion kan döda sin pilot med chock från skadorna, och därför måste Central Command titta på synkroniseringsfrekvensen mellan piloten och enheten för att säkerställa att piloten inte dör under strid, vilket nästan var fallet med Unit 02 och Asuka vs. Zeruel.

Källa -> https://wiki.evageeks.org/Evangelions (Se Effekten av skador på Evas på deras piloter)