Anonim

Super Warrior Arc Chapter 1 (Japanese & English Dub) - Dragon Ball FighterZ

När Vegeta hittade Gohan på Namek sa han till honom:

. . . Synd, för du förstår att vi är de sista av Saiyans, det betyder att vi måste se upp för varandra, förstår? Det är som ... som om vi tre är bröder ...

Sedan sparkar Vegeta Gohan i magen. I det ögonblicket hade han ett stort nag mot Goku och kunde lätt ha dödat Gohan av ilska. Istället var sparken som han gav honom icke-dödlig.

Nu undrar jag om det fanns viss sanning i Vegetas ord. Som han redan har förklarat många gånger, desto mer av att slå en Sayian blir desto starkare blir Sayian. Ville han verkligen hjälpa Gohan att bli starkare genom att sparka honom?

1
  • Den dragonballen är enorm.

Denna fråga är lite öppen, jag kunde inte hitta något material som stöder ett definitivt svar. Man kan anta att eftersom Gohan är en av de sista Saiyans vill han inte helt utplåna loppet. Det är redan förstått vid denna tidpunkt Vegeta hade mycket ilska mot Goku och om det skulle ha varit Goku i ett försvagat tillstånd skulle han förmodligen ha dödat honom. Vegeta såg kanske ingen utmaning med att döda ett barn Saiyan eller kanske trodde han att Gohan kunde bli en potentiell utmanare en dag och hellre skulle vänta på den kampen och sedan döda honom där. Det finns många svar som kan genereras för denna fråga . Innan hårt stödjande material kan hittas kan det verkligen vara någons uppfattning om varför han inte dödade honom.

För att lägga till det svaret var Vegeta också på ett "gott humör" vid denna tidpunkt, eftersom han i hans sinne nu hade alla drakbollar. Så tanken på att Gohan skulle komma efter honom senare var inte riktigt ett problem eftersom han tänkte att han snart skulle vara en odödlig. Så långt som Vegeta vill att Gohan ska bli starkare kan det vara fallet. Under hela serien, främst efter att Gohan har vuxit upp, visar Vegeta ofta synlig frustration över Gohans ovilja att träna som han och hans far gör. Det irriterar honom att Gohan har så mycket latent styrka men ändå vägrar han att träna och försöka bli ännu starkare. Det är en förolämpning mot hans Saiyan-arv, i hans sinne.