Anonim

The Animals House of the Rising Sun (Original Sound) 1964

När jag läste igenom några tidigare kapitel i My Hero Academia, märkte jag en konstighet angående Tomura Shigarakis Quirk. Senare i berättelsen avslöjas att vad han än vidrör med alla fem fingrarna sönderfaller okontrollerbart tills det reduceras till damm, där Tomura måste vara försiktig så att han inte använder sina fem fingrar när han manipulerar föremål som han inte vill förfalla; ungefär som Ochakos Quirk.

Men under attacken mot USJ, när Tomura använde sin makt på professor Aizawa, var det bara hans armbåge som drabbades, även om hela hans kropp borde ha förfallit. Finns det en historisk förklaring som jag saknade för denna avvikelse, eller hade Tomuras kraft inte cementerats vid den tiden?

Som sett med olika särdrag också har användaren inte alltid full kontroll över det. Något som också ses mycket bra med Ari's quirk Rewind.

Så mycket snarare än att anta att det är en avvikelse i handlingen, är antagandet att Shigaraki inte har någon / klumpig kontroll över sin egenart mer sannolikt.

En annan faktor som kan spelas kan också vara den hastighet med vilken förfallet fungerar. Genom mangan har vi sett att förfallet kan sätta in nästan omedelbart, men ibland också agera långsamt. Båda dessa kan också vara fallet på grund av att han inte har ordentlig kontroll över sin karaktär.

Ja, du saknade något.

Under Shigarakis strid med Eraseheader räknar han ut att Eraserheads hår 'är hans berättelse'. När Aizawa använder sin Quirk, står hans hår upp. Shigaraki säger faktiskt till Eraseheader efter att ha väntat på att han skulle blinka och greppa honom.

Detta är relevant för när förfallet börjar spridas på Aizawas armbåge, står håret upp igen. Detta indikerar att han stängde av Decay igen, och att stänga av det också räddar offret (nämligen Aizawa själv).

1
  • Detta är sannolikt det rätta svaret.

Det kan ha att göra med Aizawas konst.

Aizawa kan hindra någon från att använda sina egenheter, med detta i åtanke finns det två situationer:

  1. När Aizawa stoppar en besvärelse som Tomuras, stoppar den också den pågående effekten, om det finns en, i det här fallet skulle det stoppa förfallet. Även om det inte kan återställa effekten av besväret, kan det hindra dem från att gå vidare.
  2. När Aizawa stoppar en särprägel som Tomuras slutar den bara dess ytterligare användningar, och alla effekter som redan är aktiva fortsätter att utvecklas, i vilket fall det förmodligen är en avvikelse från författarens sida.

Spoilers från Manga

Bortsett från Mutant-typ Quirks, verkar det som att människor kan kontrollera sina förmågor. När allt kommer omkring är de förlängningar av ens kropp. I fallet med Eri är det helt enkelt för att hon är ung att hon inte kan kontrollera sin egenart. Det här är samma fall med Kirishima, som skar i övre ögat när han var yngre på grund av hans oförmåga att kontrollera sin karaktär, som just hade manifesterats. Det är på grund av detta som Aizawa antyder att hon skulle kunna behärska sin egenart med tillräckligt med övning, till den punkt där hon möjligen kunde ångra effekterna av All for One.

Om Shigaraki är oförmögen att kontrollera sin egenart, är det troligt för att han aldrig ansträngde sig för att träna det, varför ingen annan kanonisk karaktär är oförmögen att kontrollera deras besynnerlighet. Detta skulle passa Shigarakis barnsliga personlighet, eftersom han sannolikt skulle njuta av tanken på att förstöra allt han rör vid.