Anonim

NUNNAR 2 - 13 nov 10 A

Jag har inte sett förbannelsemärket på Kabuto. (Jag har sett till avsnitt 120). Varför gav Orochimaru inte förbannelsen till Kabuto? Är det för att Kabuto redan är kraftfull?

Låt oss börja med att analysera människor som Orochimaru markerade med Cursed Mark och vad de har gemensamt.

Jiroubo, Ukon, Sakon, Tayuya och Kidoumaru

De får det förbannade märket inte för att Orochimaru ville använda dem som deras fartyg, utan snarare som ett experiment på hur långt det förbannade märket kan förbättra någons stridsförmåga och vilka är biverkningarna. De beviljas också det förbannade märket som ett medel för att förbättra deras stridsförmåga så att de kan tjäna Orochimaru bättre.

Kimimaro

Han skulle vara containern för Orochimaru. Han valdes för att han har Shikotsumyaku Kekkei Genkai som gör det möjligt för honom att använda benet som vapen. Han var den sista i sin klan, vilket gör hans Kekkei Genkai unik. Men eftersom han var sjuk, förlorade han sin position som nästa container för Orochimaru till Uchiha Sasuke som ägde Kekkei Genkai Sharingan. Medan Sharingan inte var så sällsynt som Kimimaros Kekkei Genkai, var Uchiha Sasuke vid god hälsa. Kimimaro hängde knappt vid liv och behövde förlita sig på maskiner för att hålla sig vid liv så länge som möjligt.Saken är att dojutsu som Orochimaru använde för att överföra sin själ till en annan kropp (Furou Fushi no Jutsu eller Living Corpse Reincarnation på engelska) har en begränsning på tre års nedkylning innan den kan användas igen. Om fartyget dör ut under dessa tre år kommer han inte att kunna undkomma döden. Således förlorade Kimimaro sin position som nästa fartyg till Sasuke.

Uchiha Sasuke

Ursprungligen var det inte Sasuke som Orochimaru ville ha. Det var Uchiha Itachi, Sasukes äldre bror. Eftersom Itachi är alldeles för stark för Orochimaru att hantera (Orochimaru försökte attackera Itachi, bara för att falla till den senare genjutsu och kunde inte bryta sig fri alls) valdes Sasuke.

Varför är det så att Yakushi Kabuto inte fick något förbannat märke?

Först, vid den tiden var Kabuto Orochimarus assistent. Han är nödvändig för att Orochimaru ska hjälpa till med sin forskning och att hjälpa honom att förbereda nästa fartyg för hans inkarnationsjutsu. Orochimaru behövs hans hjärna mer än hans kropp. Självklart om Orochimaru hade ett stort behov av ett nytt fartyg direkt och ingen annan fanns i närheten för honom att utan tvekan skulle ha konsumerat Kabuto för sin egen överlevnad och Kabuto skulle definitivt ge sin kropp gärna, att se hur hängiven han är till Orochimaru. Emellertid var ett sådant tillstånd aldrig fallet för Orochimaru, och det finns därför inget behov av honom att ge Kabuto ett förbannat märke, eftersom förbannat mark bara ökar stridsförmågan och inte intelligens.

Andra, medan Kabuto sägs vara runt Kakashis nivå (Kakashi är på Special Jounin-nivå och det faktum att han nominerades till Hokage betyder att han var en av de starkaste i Konoha), hade Kabuto ingen Kekkei Genkai. Med andra ord var han inte ett potentiellt fartyg vad gäller Orochimaru.

Tredje, baserat på trivia, var förseglingen som gavs till Sound Four baserad på kardinalriktning. Eftersom alla de fyra grundläggande kardinalriktningarna var fyllda och att himmel- och jordförseglingen användes på Sasuke och Kimimaro, finns det ingen annan försegling som Orochimaru kan använda på Kabuto.

Eftersom Kabuto inte var hans experiment utan en partner. Det kan tydligt ses att han visade kärlek till inget av sina experiment och till och med Sasuke antar att vara hans nästa kropp. Men å andra sidan var Kabuto hans partner, vän eller följeslagare. Även det kan hävdas att Orochimaru-väckelse till den goda sidan berodde på Kabutos handling. Så han gav honom inte det förbannade märket eftersom han aldrig ville använda honom som en bonde så mycket som han gjorde med andra. Han kanske till och med sympatier med Kabuto för hans förflutna från barndomen som visas i Anime.