Anonim

Beställer allt på Starbucks Cherry Blossom Menu! | 스타 벅스 벚꽃 먹방

Mycket anime jag har sett använder körsbärsblommor, särskilt när de faller från himlen. Romantiska eller känslomässiga scener har körsbärsblom i bakgrunden. I många anime finns det en barndomsscen där vänner ser körsbärsblommor falla och kommer ihåg den dagen för alltid eller de möter sin kärlek när blommorna faller.

Varför är det alltid körsbärsblommor? Har det en speciell betydelse i den japanska kulturen?

1
  • Körsbärsblommor är som Japans nationella blomma.

Körsbärsblommor är mycket framträdande i japansk kultur. Från Wikipedia:

I Japan symboliserar körsbärsblommor också moln på grund av att de blommar en massa, förutom att de är en bestående metafor för livets kortvariga natur, en aspekt av japansk kulturtradition som ofta förknippas med buddhistiskt inflytande, och som förkroppsligas i konceptet av mono ingen medveten. Föreningen av körsbärsblom med mono ingen medveten1 går tillbaka till 1700-talsforskaren Motoori Norinaga. Blomstrets förgänglighet, den extrema skönheten och den snabba döden har ofta förknippats med dödligheten; av denna anledning är körsbärsblommor rikt symboliska och har ofta använts i japansk konst, manga, anime och film, såväl som vid musikföreställningar för omgivande effekt. Det finns åtminstone en populär folksång, ursprungligen avsedd för shakuhachi (bambuflöjt), med titeln "Sakura" och flera poplåtar. Blomman är också representerad på alla slags konsumtionsvaror i Japan, inklusive kimono, brevpapper och porslin.

1 Mono ingen medveten ( ) [...] är en japansk term för medvetenhet om oförgänglighet ( muj ), eller förgänglighet av saker och en mild sorg (eller vemod) vid deras bortgång.

Så ja, de har en speciell betydelse.

Hanami (bokstavligen "blomvisning") som en av de rikstäckande festivalerna skulle hjälpa.

Observera att läsåret börjar i april (examen i slutet av mars), men beroende på plats är körsbärsblommor vanliga från slutet av mars till början av maj.

Alla vet att romantik handlar om kärlek vid första anblicken på skolans första dag och bekännelser under examensceremonin, eller hur?

TvTropes 'Cherry Blossoms-artikel kan vara en intressant läsning, ovanpå Wikipedia.