Anonim

Green Day - American Idiot [Officiell musikvideo]

Ett av de viktigaste sätten människor i USA ser anime idag är att strömma det online via en streamingtjänst som Crunchyroll eller Hulu.

Är onlinestreaming av anime i Japan lika populär som i Amerika? Jag vet att den japanska musikbranschen verkligen försöker hålla sina verk borta från internet så mycket som möjligt, och de försöker få kunder att köpa fysiska CD-skivor istället. Finns det en liknande inverkan på anime-streaming där animeindustrin försöker undvika streaming och välja fysiska DVD-skivor, Blu-strålar etc. i sin inhemska domän istället?

För det mesta i Amerika är den japanska versionen med subbädd tillgänglig gratis för alla.

Måste japanska tittare betala för att strömma anime på japanska? Min gissning är nej, för jag skulle inte se varför japanska tittare skulle debiteras för att se anime på japanska när amerikanska tittare får strömma anime på japanska gratis.

3
  • Jag har en vän i Japan och han nämnde att båda inte är tillgängliga för användning i Japan förmodligen BC av licensproblem eller något. cd / dvd / bluray-skivor är fortfarande det mest populära mediet i Japan. så om man vill titta på anime, köper / hyr de vanligtvis i tsutaya eller andra butiker som säljer dem.vissa spelar in sändningsanime och det är lagligt tror jag, men det har inga subs. torrenting / illegal streaming är inte tillåtet på grund av en ny lag som de antagit.
  • Jag antar att med "gratis" menar du "ad-support"? Att sitta i 3 till 6 minuters annonser är en kostnad, men en tid snarare än pengar.
  • Ja, det var ett omedvetet antagande jag gjorde. Tack för att ni påpekade det.

Som nämnts i artikeln: Hur gör onlinestreaming i Japan?

  • När det gäller YouTube och Nico Nico är båda tjänsterna ganska förankrade. Nico Nicos tillväxt har avtagit avsevärt, med cirka 2,5 miljoner premiummedlemmar (de hade 2 miljoner 2013) och 50 miljoner registrerade användare. YouTube spränger under tiden med 70% av internetanvändarna som rapporterar att de har använt tjänsten - rankat den som # 1-webbplatsen för sociala medier i landet, ovanför Facebook, Twitter och Japans lokala (och mer populära) sociala mediatjänst, Line .

  • När det gäller premiumtjänster som strömmar professionellt tillverkat innehåll står Japan bakom engelsktalande länder när det gäller marknadens räckvidd. Hulu lanserades berömt i Japan redan 2011, men lyckades inte säkra mycket japanskt innehåll - det mesta av det de erbjöd var amerikanska TV-program. Det kostade också en förmögenhet (2 000 per månad, utan gratis alternativ). Efter tre år sålde Hulu tjänsten till Nippon TV, som lade till mer japanskt innehåll och sänkte priset till en mycket mer rimlig 930 per månad. I mars meddelade de att de hade över en miljon prenumeranter.

  • Netflix lanserade först sin japanska tjänst i september, men har gjort grunden för deras lansering under en tid. Priserna på tjänsten till 650-1450 per månad har företaget spenderat mycket på marknadsföring, och lokala versioner av tv-apparater från stora tillverkare som Sony, Toshiba och Panasonic fick de allestädes närvarande Netflix-knapparna till sina kontroller redan under andra kvartalet. Företaget samarbetade till och med mobiltelefonföretaget SoftBank för att enkelt lägga till tjänsten till användarnas månadsräkningar. Det är dock för tidigt att veta hur bra tjänsten går.

  • Det är plötsligt en mycket trång marknadsplats för streamingtjänster i Japan. Dessutom återstår det att se om den åldrande japanska allmänheten i stort även vill ha prenumerationstjänster. Landet är känt gammaldags i hur det konsumerar media (de köper fortfarande tillräckligt med CD-skivor för att hålla Tower Records i affärer där borta). En undersökning som genomfördes i september av JustSystems visade att bland användare av Amazon.co.jp endast 6,3% för närvarande prenumererar på en streamingtjänst, medan 38,8% visste vad de var men inte var intresserade av dem. Ytterligare 27,7% visste inte vad de var.

Du kan kolla in detta MyAnimeList-foruminlägg, som nämner att du kan streama anime gratis i Japan, precis som du gör i andra länder, men det är bättre att du inte laddar ner det från torrents, på grund av Anti-Downloading Law i Japan.

1
  • 2 Jag tror att NicoNico kan betraktas som officiell för online-streaming (liknar Crunchyroll). De livestreamar ibland äldre anime gratis för alla (jag tittade på Natsume Yuujinchou säsong 4 där), men för nyare anime tror jag att den är regionlåst (jag kan inte titta utanför Japan ens med premiumkonto), och jag tror att de har PPV-funktion (betala per visning). För mer info kan du titta på NicoNicos Anime Portal (på japanska)