Anonim

Hearts of Iron 4 MYCKET SPÄNNANDE tysk-sovjetiska krig PvP MOD !!!! (Spela tyska sidan)

Jag märkte:

  1. Privata medborgare med små pistoler
  2. Privata medborgare med handsvängda maskingevär
  3. Soldater av den gamla ordningen med vapen som dödar Sanos vänner
  4. Soldater av den nya ordningen stormar Yutaros herrgård efter att rebellerna slog läger i den
  5. Revolutionära soldater som övar knivrörelser med speciella pinnar, medan den tonåriga Kenshin utövar svärdsmanskap i förtroende och svek

Verkar som de motsatta fraktionerna skulle kunna skaffa vapen i Kenshin-universum; det verkade komma från helt oreglerad handel med utlänningar, eller samma armé som finns i # 2, # 3 och kanske # 4. Är detta historiskt korrekt? Var fick de alla sina vapen ifrån?

5
  • Serien är inställd på 11 år i Meiji-perioden (en.wikipedia.org/wiki/Rurouni_Kenshin), och under denna period finns det drag för att modernisera armén: en.wikipedia.org/wiki/…
  • Egentligen har skjutvapen varit i Japan sedan tidigare, under Sengoku-eran (under Edo-perioden). Trodde användningen av skjutvapen slutade förrän flera år före Meiji. sv.wikipedia.org/wiki/Firearms_of_Japan Jag har dock inte läst serien, så jag vet inte om pistoltypen är historiskt korrekt.
  • Om du inte har något emot det, skulle du snälla ta med några bilder av vapnen från mangan?
  • Var inte den "privata medborgaren" med Gatling-pistolen en underjordisk smugglare av något slag? Det betyder att det inte är troligt att han fick det även om det är legitimt ...
  • @ Clockwork-Muse, det fanns också en regeringstjänsteman som riktades av den kristna hämnaren som försökte försvara sig med en. Så minst två.

Kom ihåg att Rurouni Kenshin är inställd under slutet av 1800-talet. Detta är strax efter det amerikanska inbördeskriget, under den brittiska viktorianska eran: det brittiska imperiets höjdpunkt, och en tid då västmakterna var mycket intresserade av Fjärran Östens rikedomar.

Västmakterna var mestadels laissez-faire kapitalister som skulle tillåta sitt folk att handla vad som helst med någon; läs om den brittiska opiumhandeln i Kina för att få en uppfattning om hur handeln fungerade vid den tiden. Västerländska handlare skulle handla vad de kunde för östligt guld, silver, te och siden; det inkluderade vapen, som var rikligt och relativt billiga i väst - den japanska Meiji-eran började bara några år efter det amerikanska inbördeskriget, och det fanns vapen överallt i Amerika. Fabrikerna i Storbritannien, Frankrike och Tyskland spottade också ständigt gevär, revolvrar och kanoner. Under den här perioden skulle de europeiska makterna fortfarande ha ett stort krig med varandra varannan år (det fransk-preussiska kriget bröt ut under samma tidsram som Kenshin äger rum), så de ville alla bygga upp vapenförråd som förberedelse inför nästa kamp.

Med tanke på att vapen var överallt i väst, att de var mycket önskade i Japan och att västerländska handlare önskade östra rikedomar, är det vettigt att de västerländska handlarna skulle byta vapen till japanerna. Även om vi inte ser det i Rurouni Kenshin (såvitt jag vet; jag såg bara anime fram till slutet av Kyoutobågen), antog jag alltid att dessa fraktioner fick sina vapen genom att handla varor som silke och te till västerlänningar, eller köpa dem från japanska köpmän som hade handlat för dem med västerlänningar. Detta hände historiskt, som artikeln om Firearms of Japan länkad av @nhahtdh berättar för oss.

När det gäller den regulatoriska sidan var saker i allmänhet mycket mindre reglerade då. De västerländska regeringarna i denna tid hade liten makt att reglera handel på grund av korruption och kriminalitet. Även om de kunde reglera handeln hade de inget incitament att göra det; Västerländska regeringar ville att deras handlare skulle handla i Japan och föra rikedomarna hem. Den japanska regeringen hade inte heller någon makt att reglera handeln i dess slut; det hade sett vad som hände när kineserna försökte stoppa opiumhandeln och visste att det nästan inte kunde göra något för att reglera utrikeshandeln tills dess militär moderniserades.

Enligt vad jag kan komma ihåg är vapnen i Rurouni Kenshin historiskt korrekta till perioden; Gatling-pistolen var väldigt ny då, efter att ha uppfunnits under det amerikanska inbördeskriget. Revolver, som den berömda Colt, var också vanliga i väst. Enligt artikeln @nhahtdh länkad om Japans skjutvapen var skjutvapen från före Tokugawa-perioden matchlocks baserat på den portugisiska arquebussen. Många av dessa förstördes under Tokugawa-perioden, men en del stannade kvar, och efter Perrys ankomst omvandlades de till flintlocks som en del av moderniseringsarbetet (se även fjärde stycket, här).

1
  • Gick det: så imperialister hade höjt massiva arméer med vapen.

Ja, för det mesta. Animatörerna var väldigt diskreta för att se till att vapnen som var vanliga var exakta i förhållande till vad Japan hade gjort, gjort eller var att uppnå på den tiden. Serien spelades in tio år efter Boshin-krigets slut eller tidigt 1878. Vid den tiden levererade USA och andra nationer nya skjutvapen till Meijis kejserliga militär. 1868 antog Japan breechloader "Snider-Enfield" som standard servicevär som förblev i bruk till 1880.

Exakt sett och avbildat i anime specifikt i avsnitt 22.

I avsnitt 6 försöker Gohei döda kenshin med en Colt Walker-revolver.

Den mest ökända pistolen var Kanryus "Gatling Gun" du. Många gatlings gjordes, under Boshin-kriget lyckades Shogunaten få 2. Kanryus gatling-pistol ser inte ut som någon annan, nämligen pistolen har bara en synlig fat.

Detta är felaktigt eftersom vapnet mer liknar Hiram Maxims kulspruta, som inte uppfanns till 1884.

Detta är en mer exakt representation av en gatling, Colt 1874.

Egentligen verkar Gatling Gun för mig vara en fusion av Maxims exteriör med Gatling Gun's mekanism. Jag säger detta eftersom alla kända exempel på Gatling-pistoler visar flera tunnor i en cirkel som roterar och laddas med axelns vev. För hela historien om Gatling-pistolen besök: http://www.popularmechanics.com/military/a22451/history-gatling-gun/.

Bild av en känd Maxim-pistol http://www.deactivated-guns.co.uk/images/uploads/1a1a44max/1a1a44max-034853_3.jpg. gå till avsnitt 11 om klockan 11:38 och titta sedan på maxim. de två kanonerna liknar förutom veven och det saknade vattenkylsystemet

3
  • Detta låter mer som en kommentar på ett annat svar.
  • 2 Det finns många anledningar till att det verkar som en kommentar snarare än ett svar. Kontakta hjälpcentret om du behöver exempel. Till exempel hävdar du ett par saker i strid med det accepterade svaret, men ändå tillhandahåller inga källor, igen till skillnad från det accepterade svaret. Inte bara är detta dåligt, men du tar inte heller upp frågan direkt utan snarare adresserar du svaret istället. Detta är uppenbarligen inte ett svar till de fråga.
  • Jag vet att titeln säger "Är de vapen historiskt korrekt ", men själva frågan frågar verkligen om tillgängligheten av vapen i Japan från Meiji-eran som vi ser i serien är historiskt korrekt. Detta svar handlar mer om huruvida vapnen som ritade ser ut som riktiga periodvapen, vilket egentligen inte är det som frågades.