Anonim

[SFM] Ponnyer kommer att rocka dig

Avsnitten av Aria (alla tre säsonger + specialerbjudanden) sändes inte i samma ordning som i mangan (båda Aqua och Aria, som var kronologiskt ordnade). Istället sändes de för att varje säsong skulle ha vissa övergripande teman. Detta gör det svårt att jämföra de enskilda berättelserna från anime och manga, och också att avgöra vilka avsnitt som är anime-original.

Vilka animehistorier motsvarar vilka mangakapitel; som är anime-original; och vilka kapitel i mangan anpassades inte i anime? Helst skulle jag vilja att svaret skulle formateras på ett sådant sätt att jag kunde titta på anime i den ursprungliga mangaordningen.

2
  • Hur många kapitel / avsnitt finns det? Eftersom det här kan bli en ganska besvärlig fråga om det finns mycket.
  • @kuwaly 75 kapitel, 54 avsnitt. Jag håller med om att det är lite besvärligt, jag ville börja med en diskussion om vad gränserna ska vara och om detta ligger inom dem. I alla fall har jag tänkt att titta på den här serien och läsa igen mangan så om ingen annan hittar svaret kommer jag att svara på det själv, men det kan ta några månader.

+50

Det här är en väldigt svår fråga att svara på, men jag älskar den här serien, så jag tar ett tag. Jag gjorde detta diagram som visar vilka mangakapitel som motsvarar vilka anime-avsnitt. Det är ordnat efter mangakapitel. Längst ner inkluderade jag tabeller med endast kapitel om manga och episoder endast för anime. Vänligen meddela mig om du hittar några misstag eller övervakningar.

Tyvärr är det väldigt rörigt att skapa en korrespondens mellan Aria manga och anime-serien. Av någon anledning anpassades kapitel som introducerade viktiga karaktärer nästan aldrig och ersattes med anime-originella avsnitt. Men dessa avsnitt innehåller ofta material från mangakapitlen som introducerade dessa karaktärer. Det mest grymma exemplet är Aria: The Animation Episode 3, Med den genomskinliga unga flickan ..., som innehåller material från fyra olika mangakapitel och introducerar två huvudpersoner, Alice och Akatsuki.I andra fall antyddes att introduktioner som mangahistorierna hade hänt någon gång innan serien började (Woody och Al introducerades så här.) På grund av detta, om du tittar på anime-serien i manga-ordning och utesluter anime -originella avsnitt helt, du kommer att sakna viktiga delar av berättelsen.

Anime-författarna blandade ofta och matchade scener och bitar av dialog, lade till bitar av mangakapitel i i övrigt endast anime-avsnitt, lade till betydande material för anpassningar av mangakapitel, sammanfogade flera mangakapitel och delvis sammanfogade delar av mangakapitel. Mitt diagram saknar förmodligen åtminstone några större sammanslagningar (och snälla meddela mig om du hittar en). Många av "veckans under" -kapitel uteslöts från Aria: Animationen på grund av dess korta sikt, men senare anpassad i Aria: The Natural, som står för det mesta av den rörliga kontinuiteten.

tl; dr: Det är otroligt svårt, kanske omöjligt, att titta på anime i samma ordning som mangan utan att sakna delar av berättelsen. Men om du är okej med det, ger diagrammet dig den information du behöver.

3
  • 3 Det är en kraftfull freaking "sticka" om du frågar mig!
  • 1 @ user1306322 Jag försökte tränga igenom himlen.
  • 1 Trevligt svar! Och här är ett reddit-inlägg med en länk till en Google-karta som visar en korrespondens mellan de olika platserna som ses i Aria och deras verkliga motsvarigheter i Venedig: reddit.com/r/anime/comments/3dlvs4/….