Anonim

Pokémon-fakta: visste du det? Del 3 - Giratina är Pokemon Devil!

I Naruto, Bleka, En bit, Pånyttfödd, och möjligen många andra, det finns timeskips. Varför är dessa så vanliga?

1
  • Rebuild of Evangelion (3.0) och Fullmetall alkemist har dessa också, och bara i det förra verkar det vara viktigt för handlingen. Jag är angelägen om att se om det finns en anledning bakom detta också.

Det kan finnas många anledningar, men jag personligen tycker att det viktigaste är att ge karaktärerna och berättelsen möjlighet att utvecklas till en ny fas.

Naruto är ett perfekt exempel på det. Vad hade vi i den första delen? Vi lärde oss om huvudpersonerna i serien, blev bekanta med dem, blev bekanta med deras personliga berättelser. Vi fick också veta vilka som var de riktiga antogonisterna i serien. Med den kunskapen kom vi till tidshoppningen.

Men hur var situationen innan tiden hoppades över? Alla huvudpersoner var för svaga för att verkligen kunna konkurrera med antogonisterna. Vad händer om smärta (spoiler)

kom att förstöra Konoha i slutet av den första säsongen? Vad skulle hända?

Anime skulle förmodligen ha slutat precis där, det är vad. Genom att ta med ett tidssprång får karaktärerna möjlighet att förändras, få nya förmågor och krafter.Många bakgrundshändelser kan ha hänt. Efter tiden hoppa över serierna nästan återfödda: medan läsarna / tittarna redan känner till huvudpersonernas personligheter väl har de återigen ingen aning om deras förmågor och krafter, ingen aning om den aktuella situationen i världen. Det öppnar många möjligheter för historien att utvecklas. Det är också så enkelt att använda och att rätta till misstag med. Om du ser att det inte finns någon matchning någonstans i berättelsen, kan du alltid förklara det med händelserna som hände under tidssprånget! Mycket bekvämt, eller hur?

3
  • 1 Har du några källor eller är det bara dina tankar? Det verkar som om det kan vara rätt, och om ingen har några källor accepterar jag det, men jag undrar bara om någon tjänsteman har sagt något om det.
  • @kuwaly, bara mina tankar
  • Eftersom du säger att det kan finnas många orsaker (som jag håller med), kan det vara till hjälp att åtminstone lista några av de andra orsakerna.