Anonim

Skrillex & The Doors - Breakn 'A Sweat

Jag är ganska säker på att jag läste den lokaliserade versionen av mangan för ungefär tio år sedan, så mangan måste ha börjat serien i Japan många år innan det.

Manga började med att presidenten injicerades något i hans hand och föll i koma. Alla läkare försökte många typer av läkemedel till ingen nytta. Huvudpersonen, som var en stor läkare och kirurg, kom på något sätt att operera presidenten. Det avslöjade att presidentens perikardiala hålighet (utrymmet mellan den dubbelväggiga säcken som innehåller hörseln) hindrades av en massa maskliknande parasiter, och han skulle dö om parasiterna lämnades att föröka sig, eftersom det skulle hindra hjärtat stryk. Under operationen var huvudpersonen tvungen att stoppa presidentens hjärta och skickligt använde ett litet klipp för att plocka alla parasiter och startade sedan om hjärtat. Han beordrade också att filtrera presidentens blod för att ta bort alla spår av parasiten i blodströmmen.

Kan någon hjälpa mig att identifiera den här mangan?

2
  • Det låter som Black Jack. Det är den enda jag kan tänka mig som sändes för 10 år sedan.
  • Händer en berättelse som den som beskrivs av OP i Black Jack? Om så är fallet, kan du lägga till information om detta? För närvarande är det enda jag stöder ditt svar att Black Jack verkligen är en läkare, vilket egentligen inte är tillräckligt.

Efter att ha googlat till ingen nytta försökte jag leta efter "kirurg" på mangaupdatum och gå igenom resultatlistan. Bland resultaten K2 har en liknande konststil, men sammanfattningen är lite annorlunda än vad jag kom ihåg, så jag tittar på prequellerna Super Doctor K och Läkare K via Google och hittade mangan jag letade efter på vietnamesiska.

Bilden nedan är från volym 1 kapitel 4 som visar parasiter i hjärtat:

Eftersom jag fortfarande inte vet den exakta titeln på mangan, kolla jag Wikipedia-artikeln av Super Doctor K. Manga serierades från 1988 till 1998. Medan seriens namn förblev oförändrat i tidningen ändrades det till Läkare K för tankoubon släppt efter 1996. Sammanfattning av Läkare K på Wikipedia matchar beskrivningen i frågan:

? ? KAZUYA

Översättning

Jim Hamilton, USA: s president, är suspenderad mellan liv och död efter att ha fått en allvarlig skada från okänd person. Den misstänkta är doktor K. Vad är motivet bakom brottet? Och vad är Kazuakis plan? Startar den sista bågen i KAZUYAs historia.