Anonim

Internet TROLL Snake Radio Customs - Tiny Tims hat, vanföreställningar och frustrationer - TA TIPS!

Jag hade aldrig hört ordet "oranyan" innan jag läste den här frågan. Frågan fick det att låta som termen hänvisade till en manlig tsundere.

Jag sökte på den här webbplatsen för mer omnämnanden av "oranyan", men hittade bara den länkade frågan. Jag googlade för mer info, men de enda resultaten jag hittade förutom denna TV Tropes-sida på tsundere och frågan jag länkade ovan hänvisade till den mytiska grundaren av Oyo Empire of Yoruba, som jag är ganska säker på har inget att göra med anime betydelse av denna term. TV Tropes-sidan säger bara "oranyan" är ett annat ord för "tsundere" som "ibland används för att hänvisa till en manlig tsundere-karaktär - felaktigt eftersom det betyder den fullständiga motsatsen".

TV Tropes anseende för noggrannhet åt sidan, lingvisten i mig vill ta hänsyn till det uttalandet på grund av dess implicita antaganden om "korrekt" språkanvändning. för den här frågan kommer jag att be att svar tar språklingens syn och definierar "oranyan" som vad majoriteten av människorna tror "oranyan" betyder, och förklara situationen om ingen majoritetsdefinition finns, eller om majoritetsdefinitionen skiljer sig mellan japanska och västerländska fans.

Så här är vad jag är nyfiken på:

  • Vad är etymologin för termen "oranyan"?
  • Finns det någon grund för TV Tropes påstående att det betyder raka motsatsen till "manlig tsundere"?
  • I den vanliga användningen av termen, finns det någon skillnad i betydelsen från 'tsundere' bortsett från karaktärens kön?

Jag vet inte hur korrekt mitt svar är eftersom innehållet som beskrivs nedan är hämtat från diskussion och någon källa.

Källa 1 inlägg # 422937.

Oranyan är en term som används för att beskriva manliga karaktärer som är oförskämda mot alla, men som kan vara snälla mot dem han älskar. Ordet härstammar från "ora" som ska låta som att skrika och "nyan" vilket motsvarar "meow".

Källa 2

Tsukimori Ren i Kin-iro ingen Corda eller Wolfram i Kyou kara maou kan vara. Men finns det något annat ordstäv? Ja ... det är オ ラ ニ ャ ン [oranyan].

I själva verket föddes detta inte i otakusamhället, utan kogals cirklar. För att komma till punkten är オ ラ ニ ャ ン en förkortningsform av オ ラ オ ラ ニ ャ ン ニ ャ o [ora-ora nyan-nyan]. Jag kan inte översätta det!オ ラ オ ラ [ora-ora] låter som en oförskämd kille som skriker. Kanske kan du höra detta i en sådan kriminell pojkesberättelse som Gokusen, Bebop High-School eller något liknande. Hur kan jag uttrycka det ... låter som “Oi! Oi! ”?? De skulle säga som 行 く ぜ オ ラ ァ [ikuze, oraa !, låt oss gå, killar!].オ ラ オ ラ 金 出 せ や [ora-ora, kane dase ya !, Oi oi, ge jävla pengar, va?].

Under tiden är ニ ャ ン ニ ャ ny [nyan-nyan] faktiskt en kattmugg. Fångad på, har du inte? Även om han är så fräck och oförskämd framför alla andra, skulle han vara väldigt söt för en tjej som han älskar. Förmodligen kunde han vara fortfarande söt även när andra är där. I detta fall kan det kallas オ ラ デ レ [oradere].

Källa 3

I motsats till vad vissa kanske tror finns det manliga tsunderes. Inuyasha, Kyo (Fruits Basket), Shaoran (Cardcaptor Sakura) och Ed (Fullmetal Alchemist) är några exempel. De kallas ibland "Oranyan", och även om de inte är lika kända som de kvinnliga typerna, är de verkligen där.

Någon annan karaktär är Len Tsukimori från La Corda d'Oro, Wolfram von Bielefelt från Kyo Kara Maoh!. Och om du försöker Google som Oranyan anime term, kommer du att se det mesta av länken som innehåller termen Man Tsundere (Oranyan).

Detta motiverar att termen Oranyan som synonymer till Tsundere för manliga karaktärer. Eftersom det kommer från "ora ora" och "nyan nyan", finns det inget i påståendet att det betyder motsatsen till "manlig tsundere".

6
  • Ett bra svar totalt sett, +1 från mig. Jag antar att jag inte tittar tillräckligt på shoujo eftersom jag inte känner till några av karaktärerna som nämns i svaret, men de två karaktärerna från din källa låter precis som manliga tsunderes från deras Wikipedia-beskrivningar. Kan du eventuellt redigera i minst en annan bekräftande källa?
  • @Torisuda ledsen men jag förstod inte det, vad du vill att jag ska göra.
  • Jag vill ha en annan källa som ger samma information som din första källa för att bekräfta noggrannheten. Jag frågar för att jag gjorde en stor sak i frågan om hur jag ville ha en majoritetsdefinition av "oranyan", så jag skulle vilja ha lite mer bevis för att det är så de flesta skulle förstå ordet. Efter att ha gjort en så stor sak om det skulle jag känna mig konstig att acceptera ett svar som bara ger en källa.
  • det finns två men en är från diskussion så om du inte räknar så är det en. Jag kommer att försöka hitta och lägga till en annan källa.
  • 1 Ledsen för det, tack för ditt hårda arbete.