Anonim

2 World Bachata Masters Daniel & Desiree Improvisación Bachatea 2012 Campeones

I Dragon Ball Z blinkar serien framåt 10 år efter Buus nederlag och vi presenteras för saker som Gohan och Videls dotter Pan, lata tonårsversioner av Trunks and Goten och en reinkarnerad Buu (Uub).

Eftersom Dragon Ball Super börjar någon gång strax efter Buu-nederlaget, torkas de snabba framåthändelserna i DBZ från Canon, liknande GT-historien?

Min största förvirringspoäng är det faktum att Pan är 4 i DBZs sista händelser vilket innebär att hon föddes 6 år efter att Goku dödade Buu. Men i början av Dragon Ball Super meddelar Gohan och Videl att de är gravida med Pan. Detta kan lätt förklaras om Super tog upp fem år efter Buus nederlag men Goten och Trunks verkar vara i samma ålder som de var i Z. Så det verkar troligt att Pan är född långt tidigare än 6 år efter Buus nederlag.

Förenar dessa händelser eller upphörde slutet på Z för att ge plats för Super att berätta nya historier?

2
  • Den här frågan såg bekant ut, och sedan kom jag ihåg att jag såg den på Scifi-Fantasy. Så välkommen till Anime och Manga!
  • @Wondercricket - Haha, ja, jag visste inte att det fanns en Anime & Manga SE annars hade jag precis postat här. Det passar mycket bättre här.

I Dragon Ball Super nämner Dende Uub och han säger till Goku att det skulle vara bra att han tränar honom. Det är tänkt att ansluta Dragon Ball Super med slutet av Dragon Ball Z. Och när det gäller Trunks och Goten-utseende, i Dragon Ball, går det 4 år mellan Goku som möter Bulma och dödar King Piccolo, och hans utseende (vilket är nästan identiskt med Goten av vägen) förändras inte. Så ja, de sista händelserna i Dragon Ball Z är kanon.

4
  • Så du säger att ungefär fem år HAR faktiskt gått mellan att Goku dödade Buu och början på Dragon Ball Super? Har du något auktoritativt som tyder på det?
  • Jag drar inga slutsatser om möjliga eller inte kontinuitetsfel. Du frågade om slutet på Dragon Ball Z var kanon, och jag sa till dig att författarna skrev ett avsnitt i Dragon Ball Super menade att koppla det till slutet av Dragon Ball Z, för det är kanon. Hur du får allt att passa efter det - om det finns ett faktiskt problem, eller om de faktiskt bryr sig om att få det att passa alls - är det en annan fråga. BTW, du har nu delar av Dragon Ball Super som har tre versioner av samma historia, film, serie och manga. Så det är inte som att de ens kommer att försöka få allt att passa ihop.
  • Kom också ihåg att Akira Toriyama är ökänd för att skriva vid byxans säte. Det har inträffat tillfällen där han har gjort saker som inte jives med tidigare kanoner. Det är bara en del av DB-universum att det finns några plothål.
  • @ThelronCheek Egentligen har det gått fyra år sedan Goku och co besegrade Majin Buu (Ålder 774) och hoppade över till Battle of Gods arc som händer i Age 778.

För det första, när det gäller din förvirring om Pan, föddes hon i Ålder 779. Detta är efter Ålder 778 när Battle of Gods arc först äger rum och Videl är gravid. Goku lämnar för att träna med Uub i Ålder 784. Så ja! Det är möjligt för Pan att vara fyra under de sista händelserna i DBZ.

När det gäller din huvudfråga skulle svaret vara Ja och nej. Anledningen till att jag säger det beror på att om du skulle ta DBZ och DBS som helhet och titta på händelserna, det är vettigt på ett sätt och verkar kanon så att du kan betrakta det som kanon. Eftersom samma slut på Goku som kommer att träna med Uub finns i både manga och anime, kan du inte nödvändigtvis betrakta det som fyllmedel.

Men anledningen till att jag sa att svaret kunde vara Ja och nej, beror på att DBS-serien var tänkt efter en betydande tid. Under åren, för att förlänga serien, har en hel del tidigare information omlänts helt enkelt för att underlätta. Till exempel, DBS Broly retcons den ursprungliga serien av Dragon Ball med avseende på Goku ålder. Broly karaktär introducerades och förändrades dramatiskt. Karaktärsskalningen av karaktärer ökade dramatiskt. För närvarande arbetar mangan på en Kapitel efter händelserna med DBS Broly och T.O.P, och vi vet inte om serien kommer att återupptas eller om vi kommer att se flera fler bågar efter vilka ersätter Martial Arts Tournament

Anledningen till att jag säger detta beror på att den enda anledningen till att Goku deltog i turneringen var att han var väldigt glad att slåss mot Uub (Kid Buu). Kid Buu var i grunden en av de starkaste antagonisterna i DBZ som Goku förlorade mot, så det vore vettigt för honom att vara upphetsad att slåss mot honom. Goku har tydligt kämpat mot flera antagonister som är mycket överlägsna Kid Buu genom åren i DBS och det skulle inte vara vettigt varför han skulle vara lika upphetsad att slåss mot någon flera gånger svagare. Som sagt är Goku glada att slåss mot någon för det mesta så att slutet fortfarande kan existera.

Sammanfattningsvis, om du tar serien som helhet nu, ja! Slutet kan passa in. Det skulle dock mycket lätt kunna kopplas om om serien skulle återupptas.

Jag tror att det inte är kanon. Dragon ball super är baserad efter Buu-sagan. När Goku först blir super saiyan gud är Goten och koffertar fortfarande små barn. I slutet av Z timeskip är Goten och trunks tonåringar. Toriyama har sagt att DBS är kanon men GT inte, och slutet på Z är i grunden en väg till GT. Därför kan slutet på Z inte vara kanon. Toriyama uppgav att änden av Z ändå var en sidohistoria.