Anonim

Blodfrekvens (321,9Hz) DNA-reparation (528Hz) Tibetansk sångskål helande ljud

Det har observerats att karaktären på det chakra som en person besitter bestäms av byn de kommer från.

Till exempel använder människor från Iwagakure (Village Hidden in the Rocks) jordfrigörande tekniker, medan människor från Kirigakure (Village Hidden in the Mist) har chakra av vattentyp.

Det verkar dock finnas undantag.

Låt oss till exempel överväga Konoha: Naruto har chakra av vindtyp medan Kakashi och Sasuke har blixtnedslag. Sasuke har också eld.

Är det ärftligt, eller finns det något annat som avgör det? Eller är det slumpmässigt?

Den 5: e Mizukage har 3 typer av chakraelement: jord, eld och vatten. Om min antagande är korrekt, hur skulle hon kunna uppnå detta?

2
  • Sai: Jag ändrade din "Village Hidden in the Water Fall" till "Village Hidden in the Mist" eftersom den första inte finns. Om du menar en annan by, som "Village Hidden in the Rain" (Amegakure), snälla fixa det.
  • @kuwaly The Village Hidden in the Water Fall existerar ... Det är där Kakuzu kommer från. naruto.wikia.com/wiki/Takigakure Du hade rätt i att korrigera honom eftersom OP nämnde vattenstilsteknikerna men det betyder inte att byn inte finns.

Chakra Naturaffiniteter är ärftliga. Det är därför, som ni nämnde, människor från samma by eller klan i allmänhet har affinitet mot samma natur (Uchiha har en naturlig tillhörighet med Fire Nature). Detta innebär att affiniteten genetiskt överförs från generation till generation och är den du är naturligtvis anslutet till. Trots detta kan det vara möjligt för shinobi att ha affiniteter som skiljer sig från de som deras föräldrar besitter, även om jag inte kommer ihåg några exempel.

Emellertid är shinobi inte begränsad till den natur som de har en naturlig tillhörighet till. Så man kan också behärska andra Chakra Natures genom övning. Generellt har shinobi på Jounin-nivå behärskat mer än en Chakra-natur.

Med detta sagt, med tanke på hur mycket tid och övning det tar för en att bemästra en Chakra-natur, är det praktiskt taget omöjligt att bemästra alla fem naturerna (såvida du inte har Rinnegan, Bashousen eller gör det som Kakuzu gjorde).

Du kan också kolla in den här frågan, som även om den inte är exakt densamma, kan svara på några tvivel du kan ha.


När det gäller de exempel du ger:

  • Sasuke har en naturlig tillhörighet mot Fire Nature (som alla Uchiha) och utbildad för att bemästra Lightning Nature. Men med tanke på hur väl han behärskar Lightning Nature, skulle jag säga att han mycket väl kan ha haft en naturlig anknytning till den till att börja med.
  • Kakashis naturliga tillhörighet är mot Lightning Nature, och han behärskar andra naturer genom övning, förmodligen med hjälp av Sharingan (för att kopiera och förstå andra shinobis jutsu).
  • Huruvida Narutos tillhörighet till Wind Nature är ärftlig eller inte är okänd, eftersom vi inte vet vilka affiniteter Minato och Kushina föddes med (båda var skickliga i Wind Nature transformation, men också i andra naturer: Kushina in Water Nature och Minato in Fire och Lightning Natures).
  • När det gäller mångfalden av Konohas shinobis tillhörigheter, kolla in den här kommentaren från Madara.
  • När det gäller fallet med Mei Terumi, tror jag inte att det är känt om hennes anhörighet och Kekkei Genkai erhölls naturligtvis eller genom övning.
3
  • Är inte Sasukes naturliga affinitet Lightning? Jag trodde att det var anledningen till att Kakashi lärde honom Chidori.
  • Nej: som jag nämnde har alla Uchicha en naturlig tillhörighet mot Fire Nature.
  • Affiniteten till blixt var uppenbarligen endast Anime (när Kakashi bad honom att kanalisera sitt chakra genom chakrapapperet och det skrynkligt istället för att brinna). För mangan verkar det som att både blixt och eld är hans naturliga affiniteter.

Så mycket är oförklarligt, men man kan anta att det till viss del är ärftligt.

  • Människor från alla byar (med undantag för Konoha, som är enighet av flera multikulturella klaner) använder ofta elementspecifika tekniker för sin by (Mist använder vatten, Cloud använder blixt osv.).
  • Kekkei Genkai (genetiska tekniker) är ofta avsedda att vara specifika element, som kräver specifika elementkombinationer (av två eller ibland fler).

Det sägs att varje shinobi har en primär chakratyp (Vind för Naruto, blixt för Kakshi, etc), och att de kan utvidga sin chakra-behärskning till ytterligare element (Kakashi känner blixt (primär), jord och vatten (det finns också anime- specifik brand)).

Yin- och Yang-element verkar vara ett undantag från den regeln. Det ser ut som om det beror på shinobis medfödda chakrasystem (Hashirama kan använda läkningstekniker, som antogs vara Yang-element, men också använda trä, vilket är en fusion mellan jord och vatten).

0

Jag har dock om det för en stund den sekundära karaktär som sasuke och Naruto har är baserade på det tidigare tänka på det

Blixt är instabil sasuke legit har ingen hela hela uchiha klanen var kill kill itachi han levde livet i skuggan av är stör vem jag tror att om jag är korrigerad fick jonien vid 14 eller 15 så ja hans liv är ganska sug

Vind är Narutos lugna svala och mjuka. Jag tror att han hade människor som brydde sig om exempel, inklusive iruka och kakashi. Det här är inte något att säga att vinden alltid är lugn. Titta bara på orkaner och tornados eter, båda elementen irl är farliga under de rätta förhållandena som 2 badass shinobi

Det antyds i mangan att chakraaffiniteter delvis är genetiska och delvis påverkas av landets naturliga energier. Människor födda i eldlandet är mer benägna att ha eld som sin primära anknytning, jordens infödingar har jordaffinitet etc. Det verkar dock fungera ungefär som andra ärftliga egenskaper, eftersom individer från familjer med någon dominerande affinitet fortfarande kan födas med en annan primär affinitet.

Dessutom föds barn i vissa familjer med dubbla släkter (kekkei genkai) och dessa är inneboende i blodlinjen och kommer att ärvas av alla avkommorna.

Det anges att de flesta har mer än en affinitet, även om man vanligtvis är dominerande, och att sekundära affiniteter kan utvecklas med övning. När en shinobi når Jounin-nivå förväntas de i stort sett ha utvecklat minst en sekundär affinitet till rimliga nivåer. De flesta av Kage-nivå shinobi verkar ha utvecklat två eller fler, men inte alla om de kan kombinera dessa till kekkei genkai eller högre nivå sammanslagningar.

De flesta kan också utveckla åtminstone viss skicklighet med antingen Yin-frisättning (t.ex. skuggmanipulation, illusionstekniker) eller Yang-frisättning (t.ex. läkning eller kroppsmodifiering) eller båda.